Nyheter

Hovet om kritiken: Förvånande reaktion

Av: 

Niklas Eriksson

Prinsessan Madeleine och maken Chris.
Prinsessan Madeleine och maken Chris.

NYHETER

Prinsessan Madeleine får hård kritik från sitt eget landskap.

P4 Gävleborgs kanalchef kallar hennes uppträdande under besöket för ”ovärdigt” och ”amatörmässigt”.

– Hon har just gjort ett besök och tycker det är viktigt att besöka sitt landskap så det här är en lite förvånande reaktion, säger hovets presschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine, hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, var på besök i Gävle tillsammans med maken Chris O'Neill i början av veckan.

I går publicerade Leif Eriksson, kanalchef på Sveriges Radio P4 Gävleborg, ett öppet brev till hovet. Han är hård i sin kritik mot prinsessan:

”Uppvisningen i Gävle nu senast är ovärdigt en modern monarki och ett envist Garbouppträdande är amatörmässigt” skriver han bland annat och avslutar brevet ”.

”Räcker inte att vinka”

Han är kritisk till att prinsessan under besöket inte tog sig tid till att möta pressen. Något han anser att hon ”satt i system”.

”Att vinka och le räcker inte och att se sig själv höjd över demokratin och öppenheten är obegriplig och unken” skriver Leif Eriksson.

Nu svarar hovet på kritiken.

– Prinsessan och jag har talats vid, hon har läst och sett brevet men vårt samtal är inget vi kommunicerar externt, säger Margareta Thorgren, hovets presschef.

Hon säger att de tar till sig av kritiken och att det alltid finns rum för förbättringar. Men säger också att policyn med öppenhet och tillgänglighet inte bara innebär att ställa upp på fler intervjuer.

– I det här fallet var det ett tajt program med många punkter som skulle hinnas med på kort tid och därför fanns det inget mediemöte inplanerat, säger Margareta Thorgren.

”Förvånande reaktion”

Hon säger också att prinsessan som precis flyttat tillbaka till Sverige efter tiden i USA först nu har möjligheten att vara med tillgänglig på hemmaplan.

– Hon har just gjort ett besök och tycker det är viktigt att besöka sitt landskap så det här är en lite förvånande reaktion, säger Margareta Thorgren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert: