Nyheter

Bandidosledaren begravd - gravstenen felstavad

Av: 

Eric Tagesson

Bandidosledaren Poul "Big Mac" Joachim Hansen, 42, begravdes i Grästad i Danmark –  men på gravstenen stod inte ”Gå med Gud” på spanska. Istället stod det ”Gå med dagarna” – Vaya con dias.
Bandidosledaren Poul "Big Mac" Joachim Hansen, 42, begravdes i Grästad i Danmark – men på gravstenen stod inte ”Gå med Gud” på spanska. Istället stod det ”Gå med dagarna” – Vaya con dias.

NYHETER

Under stor polisbevakning begravdes under lördagen den danske Bandidosledaren Poul "Big Mac" Joachim Hansen, 42.

Men på den gigantiska specialbeställda gravstenen hade ett stavfel smugit sig in.

"Vaya con dias" (Gå med dagar) stod det, i stället för "Vaya con dios" (Gå med Gud), skriver Ekstrabladet.

Hundratals knuttar från när och fjärran hade i går samlats i kyrkan i Grästad i Danmark för att följa den tidigare "finansministern" i Bandidos till sista vilan till tonerna av Metallicas "Nothing else matters".

Svensk granit

På kyrkogården hade i förväg en stor svart gravsten i svensk granit rests. Gravstenen kostade, enligt Ekstrabladet över 45 000 svenska kronor.

På gravstenen syns Bandidos logotyp och texten "Vaya con dias Big Mac".

Men så var det inte tänkt.

"Outhärdligt att höra"

Uttrycket, som är spanskt, lyder egentligen "Vaya con dios" och betyder "Gå med Gud". Nu blev i stället innebörden på grund av ett a istället för ett o "Gå med dagar."

– Det säger du inte, det är nästan outhärdligt att höra, säger den ansvarige stenhuggaren till Ekstrabladet.

– Vi har arbetat i flera dagar och till och med i går kväll och natt för att få det gjort, och nu måste vi börja om igen och polera ner det igen.

Poul "Big Mac" Joachim Hansen dog efter att han för ett par veckor sedan var inblandad i ett krogslagsmål och drabbades av hjärtstopp.

En person sitter häktad, misstänkt för dödsmisshandeln.

Publisert: