Nyheter

Här är Jan Björklunds första tweet

Av: 

Hanna Olsson Berg

NYHETER

KD: "Är det verkligen du?"

Twitter har blivit en partiledare rikare.

Nu är det FP-ledaren Jan Björklund som har skaffat ett konto. Under onsdagskvällen författade han sin första tweet: "Jag är här nu."

– Det var rätt läge nu, säger Elin Boberg, presschef på Folkpartiet.

Nu gör Jan Björklund (FP) sina alliansvänner sällskap på Twitter. Annie Lööf (C) och Göran Hägglund (KD) är flitiga twittrare och Moderaternas gruppledare Anna Kinberg Batra skriver gärna själv om livet i politiken.

I går kom Jan Björklunds premiärtweet: "Jag är här nu."

Kollegorna i Kristdemokraterna visste inte om de vågade tro att det var sant. Partiets officiella konto skrev till FP-ledaren: "är det verkligen du, Jan? Välkommen hur som helst!"

– Det var rätt läge nu. Med hitintills två tweets är det kanske lite tidigt att tycka något om twitter. Men det är ett viktigt forum för diskussion i dag, säger Elin Boberg, presschef på Folkpartiet.

Följer bara ett konto

Den tidigare utbildningsministern var på fredagsmorgonen uppe i 2678 följare, men själv följer han bara ett enda konto - Folkpartiets konto.

Vänsterpartiets Lars Ohly, själv flitig twittrare, var snabb ut med att kritisera det och skrev: "Men han har missat det där med att följa andra, han @bjorklundjan"

Folkpartiets presschef Elin Boberg är nöjd med responsen såhär långt.

– Med hitintills nästan 300 retweets på två timmar på det första inlägget visar ju att intresset för politiker är stort, säger hon.

ANNONS

SISTA CHANSEN: upp till 25% på solskydd för alla hudtyper - MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert: