Barnfamiljer i vilt slagsmål om krognota

avTT

Bråk om notan på en bufférestaurang i utkanten av Göteborg urartade och två barnfamiljer hamnade i vilt slagsmål med personalen ute på parkeringen.

– Jag kan inte se hela anmälan och kan faktiskt inte reda ut exakt vad det är som har hänt. Det är väldigt rörigt och det här blir något för utredarna att sätta tänderna i, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Gästerna, sju vuxna och tre barn, anser att de orättvist krävdes på 250 kronor extra för att ha tagit för mycket sallad när de skulle betala notan för buffén. Personalen hävdar å sin sida att gästerna fyllt upp lådor med mat för att ta med sig hem från restaurangen och att de därför krävde en extraavgift.

Foto: Leif R Jansson / TT
Bråk om notan för en buffé orsakade storbråk på en restaurang. Arkivbild.

Bråket eskalerade och flyttade ut till parkeringen. Enligt en film som en av gästerna tagit och som GP tagit del av syns en grupp med vuxna män i vilt slagsmål samtidigt som barn skriker i högljudd panik.

Både gästerna och restaurangchefen berättar att de fick uppsöka sjukhus efter händelsen. Nu får rättvisan bena ut vem som gjorde vad.

– Vi har tre män som både är misstänkta och målsägande och en kvinna som endast är målsägande, säger Peter Adlersson.