Mammans livsläxa till sonen – som klagade på second hand-kläder

Mamman Cierra Brittany Forney i USA ville lära sin 13-årige son en läxa efter att han klagat på billiga kläder. Nu hyllas hon för uppläxningen – men möts även av kritik.

– Jag gjorde inte detta för att straffa honom. Min son lärde sig en värdefull läxa, säger hon till BBC.

Den 28-åriga mamman Cierra Brittany Forney från Georgia i USA reagerade när hennes son började klaga på att köpa kläder billigt eller i second hand-butiker.

Han betedde sig som att han var för bra för att handla på Wal-Mart och fällde sarkastiska kommentarer om barn på skolan som handlar i second hand-butiker”, skriver hon i ett uppmärksammat Facebookinlägg som över 754 000 personer gillat.

Hon bestämde sig för att ge honom en livsläxa och skickade iväg honom till en second hand-butik där han var tvungen att spendera 200 kronor av sina egna pengar. Kläderna han köpte skulle han bära i skolan hela nästkommande vecka.

"Det han hittade är vad han får klä sig i. Han är inte glad och fällde några tårar men jag tror innerligt att han kommer se tillbaka på det här och skratta om 15 år", skriver Cierra Brittany Forney i inlägget.

”Gjorde inte det för att straffa”

I samband med inlägget la hon ut en bild på sonen där han bär på kläderna i butiken och hon hyllas – men möts också av kritik.

Medan vissa skriver kommentarer som ”bra föräldraskap” och ”Andra föräldrar har lärt sig en läxa från dig. Lite ödmjukhet kan ta en person långt", menar andra att det var fel av henne att lägga ut detta offentligt i sociala medier. Och att hon använde second hand-shopping som ett straff.

– Jag gjorde inte detta för att straffa honom. Min son lärde sig en värdefull läxa, säger hon till BBC.

Enligt henne ska hon även fått tillåtelse av sin son att dela med sig av historien offentligt.

– Vi har haft flera diskussioner om att ha fina saker är ett privilegium, inte en rättighet. Och att han kan bli ifråntagen allt, utan att han hinner blinka, säger hon till BBC.

Cierra Brittany Forney
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN