Bromma

Våldtäkt i Bromma – man attackerade kvinna på öppen gata

Av: 

Niklas Eriksson

Richard Aschberg

John Granlund

Hans Österman

NYHETER

En kvinnan var på väg från jobbet i Bromma vid 17-tiden och pratade i telefon med sin syster.

Då gick en man till attack.

– Det är en fullbordad överfallsvåldtäkt utomhus. Kvinnan kände inte gärningsmannen, säger Johan Wernesten, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Vid 17-tiden var en kvinnan på väg hem från jobbet i Bromma, i västra Stockholm. På vägen från arbetsplatsen blev hon attackerad och våldtagen av en okänd man.

Polisen larmades medan överfallet skedde eftersom kvinnan pratade i telefon när hon attackerades.

På eftermiddagen var en gångväg i närheten av platsen där kvinnan jobbar avspärrad av polis.

– Hon har pratat med sin syster när hon går från jobbet och sagt till henne att hon skulle ringa polisen. Något har hänt men det är oklart vad, säger Christina Andersson, stationsbefäl på polisen i Stockholm region nord.

Inga vittnen

Flera polispatruller larmades till brottsplatsen. Tekniker letade efter bevis och hundpatrull och helikopter sattes in i jakten på gärningsmannen.

– Det finns inga vittnen till våldtäkten, däremot uppgifter från folk i närområdet men det vet vi inte riktigt värdet av än. Vi jobbar just nu ganska intensivt för att få en bild av gärningsmannen, säger Johan Wernesten.

– Det var förvånansvärt lite folk i rörelse med tanke på att våldtäkten inträffade i dagsljus men det har förmodligen att göra med att det var långfredag.

Tidigt på påskaftons morgon fanns inga nya uppgifter att gå ut med.

– Vi arbetar på med det här ärendet och har gjort en teknisk undersökning av platsen. Just nu har vi ingen gripen, säger Johan Wernesten.

Uppmanar allmänheten att höra av sig

I nuläget vill polisen inte gå ut med något signalement på gärningspersonen, mer än att det rör sig om en man.

– Vi vill ha det väl underbyggt innan vi släpper något, säger Christian Jofur, jourhavande förundersökningsledare vid polisen Stockholm Nord.

Han uppmanar människor som sett eller hört något vid den aktuella tidpunkten att höra av sig med sina iakttagelser till polisen.

Hur mår kvinnan?

– Hon har blivit undersökt och mår så pass väl som man kan förvänta sig efter omständigheterna.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Bromma

ÄMNEN I ARTIKELN

Bromma

Brott

Våldsbrott

Sexualbrott

Våldtäkt