God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Man död i karusellolycka

I Frankrike har en man omkommit i en karusellolycka utanför Lyon. Mannen var på tivolit i Neuville-sur-Saône tillsammans med sina två barn. Det är oklart om han åkte karusellen eller stod bredvid och tittade.
Läs hela artikeln

Man rånad, bortförd och filmad under knivhot

En ung man blev överfallen i sitt hem och tvingades iväg till ett kalkbrott. Där blev han misshandlad och rånad under knivhot. Enligt uppgifter till Aftonbladet tvingades han dessutom klä av sig medan gärningsmännen filmade honom.
Läs hela artikeln

Kim Jong-uns egna bilder från Kinaresan

Nordkoreas diktator överraskade hela världen när han gav sig ut på sin första utlandsresa sedan 2011. Nu släpper Kim Jong-un sina egna filmer från tågresan genom Kina.
Läs hela artikeln
PLUS: Myt och sanning om Kim Jong-un

Stjärnan kommer ut i känslosamt brev

Skådespelaren och dansaren Alyson Stoner kommer ut som bisexuell i ett känslosamt brev till Teen Vogue. En läggning som hon inte alltid har accepterat.
– Några i branschen varnade mig för att det skulle förstöra min karriär om jag kom ut, skriver hon i texten.
Läs hela artikeln
PLUS: Så gick det sedan för barnstjärnorna

Zlatans egna ord om drömdebuten

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Först gjorde han ett sanslöst drömmål efter sju minuter på planen. Sedan avgjorde Zlatan Ibrahimovic derbyt i debuten för Los Angeles Galaxy.
– Fansen krävde något speciellt och jag gav dem Zlatan, säger Ibrahimovic.
Läs hela artikeln
JOHANNA FRÄNDÉN: Zlatan har börjat erövringen (PLUS)
Så hyllas han världen över

Barnmorskans påskfilm får alla att häpna

På kvinnokliniken i Jönköping bestämde man sig för att skoja till det lite under påskhelgen. Därför riggade barnmorskorna Karin Allgurin och Maria Magnusson från kvinnokliniken i Jönköping både gynstolen och filmkameran.
– Vi gjorde en film med hög igenkänningsfaktor för många kvinnor, säger Maria som är den som syns i filmen.
Läs hela artikeln

”Bygg en moské baby, bygg gärna tre, baby”

ANDERS LINDBERG: Religionsfrihet är liksom yttrandefrihet i första hand ett skydd för minoriteten mot majoritetens godtycke. Att samma debattörer som vanligen påstår att "åsiktskorridoren" begränsar deras yttrandefrihet vill inskränka religionsfriheten är onekligen ödets ironi.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!