Tre åttor ger rusning till altaret

NYHETER

"Nummer åtta är en evighetssymbol och handlar mycket om makt och kontroll"

Ovanligt många svenska brudpar planerar att gifta sig på fredag.

Då infaller nämligen det magiska datumet – 080808.

Enligt kineserna innebär siffran åtta rikedom. Tusentals kinesiska brudpar kommer därför att gifta sig just den 8 augusti, samma dag som OS börjar. Men även i Sverige blir det rusning till altaret, visar TT:s rundringning. Detta trots att fredagar inte är någon traditionell vigseldag i svenska kyrkor.

"Nollåtta"

Det blivande brudparet Lotten Eriksson och Per Baltwall valde datumet med omsorg. På fredag gifter de sig i Allhelgonakyrkan i Stockholm.

– En del vänner tror att vi valde datumet för att jag är en nollåtta från Stockholm – eftersom min blivande man är från Göteborg. Andra tror att vi valde det för att det skulle vara lätt för honom att komma i håg. Men vi bokade in den dagen eftersom det blir tre evighetstecken i rad, alltså tre liggande åttor, säger Lotten Eriksson och skrattar.

Evighetssymbol

Numerologen Eva Lundberg i Örnsköldsvik är inte lika övertygad om att just det här datumet är så lyckosamt.

– Nummer åtta är en evighetssymbol och handlar mycket om makt och kontroll. Det är en stark samhällsomvälvande energi som släpps lös på fredag. En bra dag för giftermål är annars 2 eller 6, om jag själv får välja, säger hon till TT.

TT