"Semestern blev räddad"

NYHETER

Anne-Helene och sonen fick en underbar sommar

1 av 2 | Foto: Anne-Helene och sonen hade en sommar med fullspäckat schema. De besökte bland annat Liseberg...

I maj fick Anne-Helene Larsson från Göteborg en mycket glad överraskning då hon satt framför datorn. Innan hon visste ordet av stod det Bingo på skärmen.

– Det tog ett tag innan jag förstod att det var min vinst.

Anne-Helene hade bara spelat Bingo någon månad. Och det visade sig att hon var en riktig turgumma. Två gånger, med kort mellanrum, fick hon jackpott. I maj vann hon 12 398 kronor och bara någon vecka tidigare fick hon en mindre vinst på 2 800 kronor, men likväl en jackpott.

– Semestern var räddad, säger Anne-Helene Larsson och skrattar. Det är alltid skönt med extra pengar.

”Hann inte tänka”

Helt plötsligt hade Anne-Helen Larsson bara ett nummer kvar till full bricka. Hon hann inte reagera förrän det med ens står Bingo på skärmen.

– Jag hann inte tänka. Allt gick så fort. När jag såg att det stod Bingo tänkte jag: Men är det jag? Och är det verkligen jackpott? berättar hon och rösten låter fortfarande lite darrig. Jag satt bara och skakade.

Det tog en stund innan Anne-Helene Larsson förstod att det faktiskt var hon som hade vunnit. Och vinsten hade inte kunnat komma vid ett bättre tillfälle.

– I sommar har jag haft semester i sju veckor. Jag och min son har kunnat göra många roliga saker.

Anne-Helene Larsson är ensamstående mamma med en son på åtta år. Under sommaren har de hunnit med en hel del småresor. Bland annat har de besökt High Chaparral, Gränna, västkusten, och Liseberg.

– Vi har kommit bra överens om vad vi ska göra och vart vi ska åka. High Chaparral och Liseberg bestämde min son. High Chaparral bestämde han redan förra året, fortsätter hon och skrattar.

Varför började du spela Bingo?

– Det var en arbetskamrat till mig som nämnde att man kunde spela Bingo på datorn. En gång hade jag lite tråkigt och passade på att testa. Det visade sig vara ett roligt tidsfördriv.

Varför är det kul med Bingo?

– Det är spänningen. Det finns ju en chans att man vinner. Det har jag ju märkt, skrattar hon.

Anne-Helene Larsson har inte spelat Bingo på hela sommaren, men nu till hösten kommer det nog att bli ett par omgångar.

– Jag tycker det är rätt roligt med spel, och i Bingo behöver man inte satsa så mycket.

När Anne-Helene Larson inte spelar Bingo eller reser Sverige runt med sonen jobbar hon som kokerska på en skola. Där lagar hon mat till 2 300 hungriga barn.

Men du är väl inte själv?

– Nej, vi är två, säger hon och skrattar hjärtligt.

Vad är barnens favoritmat?

– Det är fisk och potatis med kall sås.