Flera döda i skolskjutning i Florida

TT-Reuters

Uppdaterad 2018-02-15 | Publicerad 2018-02-14

En polisman talar med elever vid skolan i Parkland i Florida efter skottlossningen.

Flera personer har dödats och minst 20 tros ha skadats i en skolskjutning i Parkland, norr om Fort Lauderdale i delstaten Florida. En person har gripits, uppger en talesman för den lokala polisen.

Skip Campbell, borgmästare i Coral Springs, bekräftar för tidningen Sun Sentinel att det rör sig om ett "flertal dödsfall". Ett dödsfall bekräftades tidigare av räddningstjänsten, som också beräknat antalet skadade till mellan 20 och 50. Enligt polisen har minst 14 personer hittills förts till sjukhus.

Den misstänkte skytten är en tidigare elev på skolan, uppger den lokale polischefen Scott Israel.

– Jag vet inte varför han slutade. Jag vet inte när han slutade, säger han till CNN.

En stor insats pågår fortfarande vid skolan och allmänheten uppmanas att hålla sig borta. Beväpnad polis rör sig utanför skolan och grupper av ungdomar har letts ut ur skolbyggnader med händerna höjda över huvudet.

– Jag trodde att det var en brandövning, för att vi hade en tidigare i dag. Men sedan började folk säga att det var skott och inget annat och alla bara började springa, säger en elev till tv-kanalen WSVN.

Totalt 3 208 ungdomar går på Marjory Stoneman Douglas-skolan, som är en gymnasieskola.

President Donald Trump har twittrat sitt stöd för de drabbade. "Inget barn, lärare eller någon annan ska någonsin känna sig otrygg i en amerikansk skola", skriver han.