Julen 2008

Nyårssupé på tu man hand

NYHETER

Bjud din käraste på en skönt romantisk meny

Inled år 2009 på allra bästa sätt med en lyxig nyårssupé för dig och din hjärtevän. Här är tre rätter som inte kan slå fel.

Bjud in din älskling på en exklusiv nyårssupé, bara för er två. Få henne eller honom att känna sig riktigt speciell – inbjud med ett vackert kort. Ett hett tips är att ange dresscode, så att nyårsnatten blir lika glittrande festlig som supén.

När din gäst sedan anländer, se till att ha stämningsfull musik och välkomstdrinken redo. Visa upp dina bartenderkunskaper genom att skaka ihop en egen Apple Mint Martini. Häll upp i frostat cocktailglas och garnera med färsk mynta.

Bordet står självklart redan dukat. Vit duk, levande ljus och sockertorkade rosenblad strödda över bordet. Ett smart tips är att låta snittblommorna flyta tillsammans med några värmeljus i ett värmebad – då skymmer de inte sikten över bordet.

Förrätt och champagne

Så till förrätten. Gör en elegant löjromsröra med dijonsenap, crème fraiche och gräslök. Placera på små fint skurna bitar kavring och garnera med en tunn skiva ren eller älgstek och en klick löjrom. Till detta korkar du förstås upp champagnen. Henriot Cuvée des Enchanteleurs från 1990 är ett fint förslag från Systembolaget.

Underbar hummer

Andra rätten blir en underbar mjuk hummersoppa med citronaioli och en liten söt hummertoast vid sidan av. Soppan tar lite tid att laga, men det är den värd. Succén är given, speciellt den lilla hummertoasten med en hel hummerstjärt, kan ingen motstå. Självklart fortsätter du servera champagne.

Avsluta med choklad

Desserten är enkel men god. Vit chokladpannacotta med hjortrongelé och marinerade hjortron är en blandning av smaker från norra Italien och norra Sverige. Till pannacottan passar det väldigt bra med en underbart söt Moscato d´Asti från Italien.

Ge er ut i nyårsnatten och skåla med vänner på tolvslaget, eller stanna hemma och njut av varandra. 2009 kommer att bli Ert år!

Coop

ANNONS EXTERN LÄNK

Sjuk? Testa om du har Covid-19 med smidigt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Julen 2008

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2008

Mat & dryck

Jul

Julmat