Nyheter

Trafikkaos på flera håll i Sverige

Av: 

Lisa Röstlund

Sofia Roström Andersson

Leonel Marjavaara

NYHETER

Två stora vägar stängdes av i Göteborgsområdet – i morgon kan snökaoset nå Stockholm

Vinterväglaget ställer till stora problem runt om i landet – och olyckor har skapat kaos i trafiken i Västsverige.

Nu har SMHI utfärdat en klass 1-varning i södra och västra Sverige.

– Det kommer kraftigt med snö och det kan bli besvärligt, framför allt i trafiken, säger SMHI-meteorologen Eva Strandberg.

Snön fortsätter falla över södra Sverige och på många håll är det halt på vägarna.

Under morgonen och förmiddagen har många trafikolyckor inträffat. Bara på E6:an i Hallands län har ett tiotal olyckor inrapporterats, enligt polisen. Vägen har delvis varit avstängd, enligt Trafikverket.

Buss i seriekrock

Vid 13.20-tiden körde en lastbil av vägen vid Ryamotet i riktning mot Borås. Ingen person skadades i olyckan, men flera filer fick stängas av under bärgningsarbetet.

Under förmiddagen var delar av samma väg stängd efter en annan olycka.

Vid 08.40-tiden var en tvåvåningsbuss och flera bilar inblandade i en seriekrock på riksväg 40 strax innan avfarten till Mölnlycke.

– Det var en väldigt stor trafikolycka. Vi körde förbi och längre fram var det en till buss och flera bilar var med. Bland annat hade två taxibilar kört av vägen. Som tur var verkade ingen kört nedför räcket, säger Visar som passerade platsen strax efter olyckan.

Två personer fick föras till sjukhus, men det är ännu oklart hur allvarligt skadade de är. Delar av riksväg 40 mot Göteborg är avstängd.

Svår olycka i Gävle

En dryg timme senare inträffade ytterligare tre olyckor mellan Mölnlyckemotet och Landvettermotet och en person fick föras till sjukhus. Vid 11-tiden rullade trafiken igen.

På väg 509 vid Hästbo utanför Gävle frontalkrockade två personbilar vid 08-tiden.

– Det skedde på en raksträcka, en av bilarna fick sladd och kollisionen var oundviklig, säger Max Forsström, vakthavande befäl på polisen i Gävleborg.
– Det är väldigt halt på platsen.

En kvinna fick klippas loss ur sin bil. Hon och tre andra personer fördes till sjukhus, men det är oklart hur allvarligt skadade de är.

Kan bli Stockholms tur i morgon

Vädret har också ställt till problem för flygtrafiken. På Landvetters flygplats försenades avgångarna med ungefär en timme under morgonen, skriver TT.

Och snökaoset kan bli värre.

– Det kommer att snöa ganska kraftigt, framför allt i norra Skåne och Kronobergs län där det kan bli upp till 20 centimeter nysnö i dag och under natten, säger Eva Strandberg, meteorolog på SMHI.

– Övriga områden kan få 15 centimeter vilket också är ganska kraftigt. Det kan bli besvärligt, framförallt i trafiken, det är därför vi utfärdat varningen.

Enligt Eva Strandberg kan snövädret redan i morgon dra in över Östergötland och Stockholm och SMHI kan komma att utfärda varningar där också.

ANNONS

Den omåttligt populära Muminmuggen "Fiske" finns nu till 30% rabatt hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter