Mitt Romneys stil har förfallit efter förlusten

avPer Bjurman

NYHETER

Uppges vara helt knäckt: Var övertygad om att vinna

1 av 2
Från uppumpad till utpumpad Mitt Romney vid bensin­pumpen i San Diego. Den förre presidentkandidaten ser ut att ha tappat intresset för att vårda sitt tidigare så välvårdade yttre.

Han var övertygad om att han skulle förbereda flytten till Vita huset just nu.

I stället uppges en chockad och deprimerad Mitt Romney ­sitta isolerad i San Diego.

– Mitt ägnar sig åt själv­före­bråelser. Jag vet inte om det är hälsosamt, säger en vän.

Mitt Romneys förlust i det amerikanska presidentvalet för en knapp månad sedan var en stor överraskning för många republikaner – men ingen chockades svårare än kandidaten själv.

– Mitt och Ann Romney var ­förvissade om att de skulle vinna. De trodde att Vita huset var deras öde, säger en vän till paret som Washington Post talat med.

Har hållit sig undan

Sedan förlusttalet på valnatten har den 60-årige exguvernören från Massachusetts inte synts i offentliga sammanhang. Han ­besökte visserligen Barack Obama­ i Vita huset för en lunch förra veckan, men höll sig undan medier. Sedan flög han tillbaka till den gård utanför San Diego där familjen nu tillbringar sina dagar i avskildhet, tydligen så deprimerad att till och med den årliga thanksgiving-middagen ställdes in.

– Ann gråter mycket och Mitt ­ägnar sig åt självförebråelser, ­försöker förstå vad som händer och är för första gången i sin karriär uttråkad. Jag vet inte om det är hälsosamt, säger en affärskollega till Romney.

Han ser också något härjad ut på den bild där han fångats då han tankar sin bil – utan sin sedvanliga kostym och brylkräm i håret.

Gore skaffade skägg

Ingen förväntar sig dock att Romney ska förfalla på samma sätt som Al Gore, som efter sin ­valförlust 2000 gick upp i vikt, skaffade helskägg och gav ett ­direkt nedgånget intryck när han till slut visade sig i offentligheten.

– Han är inte den bittra typen och skyller inte på någon annan. Han kommer igen, säger en vän till Post.

Vad Romney, som ägnat sju år åt att försöka ta sig till Vita huset, ska göra i stället är oklart.

– Han funderar på något i stil med det Bill Clinton gör med sin stiftelse, säger en källa.