Nyheter

Kraftigt snöfall dundrar in från öst

Av: 

Martin Nilsson

NYHETER

15 centimeter snö över Stockholm och Uppsala

Glöm vår och mildväder, än håller vintern i sig över Sverige. Under kvällen drar ett nytt snöoväder in från öster – med upp till 15 centimeter nysnö i Stockholmsområdet.

– Det närmar sig kusten nu, säger Anna Hagenblad, meteorolog på SMHI.

Klass 1-varningar är utfärdade för Uppsala och Stockholm under det kommande dygnet. Ett nederbördsområde rör sig in från öst och väntas ge upp till 15 centimeter nysnö från och med söndag kväll.

– Snöområdet kommer in österifrån. Det närmar sig kusten nu. Klass 1-varningen gäller fram tills i morgon eftermiddag, men det kan fortsätta snöa även under kvällen, säger Anna Hagenblad, meteorolog på SMHI.

Men en snöstorm i klass med den amerikanska Nemo är inte att vänta.

– Nej, det är mer mängderna som kan ställa till problem. Det kommer att snöa länge, men det är inte blåsigt och det är inte jättekallt, säger Anna Hagenblad.

Fortsatt vinter

Störst chans till sol finns längst i norr, där hela nästa vecka bjuder på klart och kallt väder med temperaturer runt minus 15.

Över Götaland och Svealand dominerar molnen, med lättare snöfall och några enstaka minusgrader de kommande dygnen - en väderlek som också väntas bestå.

– På tisdag blir det uppehåll, sedan är det lite lätt snöfall under onsdagen och även på torsdag. Men det är fortfarande minusgrader och vinterväder resten av veckan, säger Anna Hedenblad.

Och våren, när kan vi vänta oss den?

– Oj, det är för tidigt att fråga om ens en gång. Den är inte på gång.

ANNONS EXTERN LÄNK

Klart.se

Klart.se

Publisert: