Nyheter

Mördade Ingemars döttrar: ’Inget straff är långt nog’

Av: 

Tord Westlund

NYHETER

42-årig kvinna dömd till 15 års fängelse för mord på Ingemar ”Inke” Wallin, 49.

GÄVLE. En 42-årig fembarnsmamma dömdes i dag av Gävle tingsrätt till 15 års fängelse för mord på pojkvännen Ingemar ”Inke” Wallin, 49.

Mordet skedde i Ingemars villa i Högbo, Sandviken, i midsomras.

Rätten konstaterar att dödandet varit uppsåtligt. Vittnesuppgifter tyder på att Ingemar sov när hon attackerade honom med en filékniv. Ingemar hade ett 30 tal sårskador av kniven varav tre av huggen varit direkt dödande.

– Inget straff är långt nog, sa Ingemars döttrar Michaela och Lina till Aftonbladet.

Paret hade återupptagit sitt kärleksförhållande och bestämt sig för att flytta ihop i Ingemars villa i Högbo, Sandviken.

Flyttlasset gick dagarna före midsommarhelgen som de skulle fira tillsammans med sina respektive barn. Men midsommarfirandet slutade i tragedi.

Enligt tingsrätten kan motivet vara att hon känt sig kränkt över att Ingemar klagat på matinköp och att hon tagit emot begagnade möbler av en granne.

Berättade för arbetskamrat

Ingemars anhöriga tror mer på att dödandet var föranlett av att Ingemar sagt att han ville avsluta samboendet som just inletts.  Tingsrätten anser inte, som kvinnan hävdat, att dådet föranletts av att Ingemar först misshandlat och hotat henne.

”Inget i utredningen tyder på en impulshandling", skriver rätten som lägger stor vikt i vittnesmålet från 42-åringens arbetskamrat.

Efter mordet tog 42-åringen barnen med sig och åkte till sin bostadsort söder om Stockholm. Där berättade hon vad hon gjort för en arbetskamrat

– Jag väntade tills han somnade. Sen funderade jag om jag skulle hugga honom i huvudet eller bröstet. Jag högg honom i huvudet. Då vaknar han upp och reser sig. Då fortsätter jag hugga tills han faller ihop, rosslar och dör.

Ringer själv 112

Rätten anser att den tekniska utredningen stöder händelseförloppet som 42-åringen berättade för arbetskamraten.

Efter erkännandet ringer 42-åringen SOS 112 och erkänner småfnissande lugnt dödandet. Räddningspersonal och poliser skickas till villan i Högbo där Ingemar ligger.

Aftonbladet har pratat med Ingemar ”Inke” Wallins döttrar.

– Inget straff är långt nog för kvinnan som dödade vår pappa, sa Michaela, 23 och systern Lina, 16, när åklagaren yrkade på 15-16 års fängelse. Ingemar Wallins döttrar följde hela rättegången på plats.

– Vi gjorde det för pappas skull, sa de till Aftonbladet.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: