24-åringen dna-testas för Linköpingmordet

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

I nio år har polisen jagat dubbelmördaren i Linköping.

Nu ska man dna-testa en ny person:

Den 24-årige knivmannen som sköts ihjäl i Varberg.

Den 24-årige mannen misstänks ha knivhuggit tre personer, en dog av sina skador. Händelsen beskrivs som ett vansinnesdåd, då polisen inte hittar något som tyder på att den misstänkte och offren kände varandra.

Polisen i Linköping som utreder det olösta dubbelmordet i Linköping 2004 – då Mohamed Ammouri, 8, och Anna-Lena Svenson, 56, blev brutalt mördade –

reagerade på att ärendena var snarlika.

– I och med att vi under hela vår utredning har sökt efter en gärningsman i åldern 15-30 år och när det händer den här typen av ärenden som är ganska snarlika vårt, det vill säga ett vansinnesdåd av en sjuk människa, reagerar vi självfallet och funderar, kan det här vara vår person? säger förundersökningsledaren Jan Staaf till Sveriges Radio.

Ingen motivbild

I slutet av veckan kommer han att ta kontakt med utredningsgruppen i Halmstad och höra om de tagit ett så kallat registerprov.

På Sveriges Radios fråga om vad likheterna mellan de två fallen är säger Jan Staaf att man ännu inte har något motivbild klarlagd. Det som polisen i Linköping har att utgå i från är att två personer blivit brutalt mördade.

– Vi hittar inget motiv varför de här personerna ska falla för mördarens illdåd och vad jag förstår från Varberg så verkar det vara en liknande historia där, säger han till Sveriges Radio.

Publicerad: