Erkänner mordet i larmsamtalet

Publicerad 2012-10-17

GÄVLE I larmsamtalet erkänner fembarnsmamman lugnt och småskrattande att hon knivdödat sin pojkvän:

– SOS 112 vad har inträffat?

– Hej, jag tror jag har dödat en människa i dag.

– Tror du att du dödat en människa?

– Han som jag döda är i Högbo.

– Varför tror du att du dödat honom?

– För att jag, ja, ha, ha, han slog mig och jag fick panik och visste inte vad jag skulle göra riktigt.

– Vad gjorde du då?

– Jag tog en kniv helt enkelt och stack i honom.

Samtalet kopplas här vidare till polisen.

Den nu 42-årige fembarnsmamman ringer samtalet från en arbetskamrat söder om Stockholm dit hon åkte efter att ha lämnat sin döde pojkvän Ingemar ”Inke” Wallin, 49, på golvet i hans villa i Högbo, Sandviken.

Innan hon ringer SOS 112 har hon berättat för arbetskamraten att hon väntade tills Ingemar somnat och sen funderat om hon skulle hugga honom i hjärtat eller huvudet.

Till larmoperatören en stund senare säger kvinnan att Ingemar slagit henne och att hon då fick panik och högg honom med kniven.

Skyldig till att ha dödat

Kvinnan står åtalad för mord och i dag avslutades mordrättegången i Gävle tingsrätt efter att hon genomgått en rättspsykiatrisk undersökning.

Den visar att hon inte anses lida av någon allvarlig psykisk störning och kommer att kunna dömas till fängelse. Redan innan läkarundersökningen slog tingsrätten fast att kvinnan är skyldig till att uppsåtligen ha dödat Ingemar Wallin.

Filékniv

Efter ett verbalt bråk mellan de båda under midsommarhelgen högg hon Ingemar ett stort antal gånger med en filékniv tills bladet gick av. Hon hade just flyttat hem till honom och de skulle fira midsommar tillsammans med sina respektive barn.

Motivet till knivdådet tros vara att Ingemar ville avsluta förhållandet. Under rättegången har kvinnan hävdat att hon agerat i nödvärn. Efter dådet tog hon sina barn och körde till morföräldrarna söder om Stockholm. Sen knackade hon på hos en arbetskamrat i närheten och berättade vad hon gjort. Sen ringde hon 112.

Polis och räddningstjänst larmades till Ingemars hus där han hittades död.

Kvinnan greps och åtalades senare misstänkt för mord.