Littorins gratängbad - en Facebooksuccé

1 av 5 | Foto: Före detta politikern la upp en bild på Facebook som spred sig som en löpeld på Facebook. Snabbt startades en grupp där hundratals härmade honom. Här sitter Andreas Leijon med sin hund!
NYHETER

Med fötterna i en gratängform och med en taxvalp i famnen poserade Sven Otto Littorin halvnaken på en privat Facebookbild.

Bilden har spridits som en löpeld på sociala medier - och nu vill alla "göra en Littorin".

I lördags gifte sig före detta arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin med Therése Tous, 25.

Bröllopet hölls i Seglora kyrka på Skansen i Stockholm och de lyckliga tu lade genast upp bilder från vigseln på sina respektive Facebook-sidor.

Men det är inte bilderna på det nykära paret som kysser varandra i ett soligt Stockholm som har fångat svenskarnas intresse.

Therése Tous missade nämligen att göra sin Facebookprofil privat och bland hennes bilder är det framförallt en som lockat till skratt.

"Männen i mitt liv tar fotbad"

På en av bilderna syns den förra ministern, iklädd t-shirt och kalsonger, sitta på toaletten med fötterna i en vattenfylld gratängform och med parets taxvalp Sixten i famnen.

Enligt Therése Tous själv var hon ute på en kort promenad och blev en smula förbryllad när hon kom tillbaka.

"Efter en kortare promenad möts man väl hemma av denna syn: männen i mitt liv tar fotbad - i en ugnssäker form...", skriver hon i en kommentar till bilden, som lades upp den 6 april.

Spridits på Facebook

När nyheten om parets bröllop började spridas under gårdagen fick bilden nytt liv.

Igår skapades gruppen "Vi gör en Littorin". Gruppen har närmare 800 medlemmar som poserar i egen regi med Littorins toalettbild som inspiration.

– Det var en kompis till mig som kom över bilden och den var ju så fasansfullt rolig. När jag såg bilden tänkte jag "om jag gör en själv och uppmanar andra så får vi se om det blir någon spridning". Och det tog ju en jäkla fart, säger gruppens skapare David Stark. 

Efter några timmar gick Sven Otto Littorin själv med i gruppen - och kommenterade tilltaget.

"Det är bara att skratta åt det. Taxen och fötterna mår bra. Ugnsformen är däremot pensionerad...", hälsade han.

"Humor och värme i bilderna"

I en intervju med Nyheter24 berättar Sven Otto Littorin att han först blev orolig för reaktionerna - men att han sedan tog det hela med glimten i ögat.

– Jag måste erkänna att först blev jag rätt skakis över att bilden var ute. Vem vill att hela Sverige ska se en i kallingar med en tax i knät badandes fotbad? Men sen fick jag se Facebook-gruppen och den var otroligt rolig. Jag möttes inte alls av näthat, tvärtom. Det var humor och värme i bilderna och kommentarerna, säger Littorin.