Nyheter

”Vi hörde smällar och började gråta”

Av: 

Ida Gustafsson

NYHETER

Skottlossningen på Sandy Hook Elementary skakar USA.

Och flera vittnesmål inifrån skolan berättar om tragedin inne på skolan.

Sjuårige Richies lärare bad eleverna att kura ihop i ett hörn i klassrummet när skotten började ljuda.

En elev har berättat för New York Times:

– Jag var i gymnastiksalen och jag hörde runt sju höga smällar och vår gympalärare sa åt oss att samla ihop oss i ett hörn. Vi hörde alla dessa smällar och vi började gråta. Så vår lärare sa att vi kunde gå in på kontoret där ingen skulle hitta oss. Sedan kom en polis som sa att vi skulle springa ut.

”Trodde det var säkert”

Steven Delgiadice berättar för Wall Street Journal att hans 8-åriga dotter hörde två ljudliga smällar och att läraren bad eleverna att ställa sig i ett hörn. Dottern klarade sig oskadd.

– Det är alarmerande det som hänt, speciellt här Newtown i Connecticut. Vi har alltid trott att det har varit det säkraste stället i hela USA.

En mamma som var på skolan har pratat med CNN:s reportrar återger vad hon hört. När skottlossningen började hördes flera smällar i hallen utanför ett klassrum. Tre personer gick ut för att se var ljuden kom i från, men bara en av dem kom tillbaka.

Hon berättade att hon sedan ringde SOS. Mamman berättade att hon inte såg skytten, men när hon eskorterades ut ur klassrummet fick hon senare se döda kroppar som låg i blod.

”Kröp ihop i ett hörn”

Mergim Bajraliu, 17, berättade till AP att han var hemma när han hörde skotten eka. Han rusade till skolan för att se till att hans 9-åriga syster mådde bra. Han sa att hans syster, som var oskadd, hade hört skrik komma från skolans högtalarsystem. Utanför skolan kom de skakade och gråtande lärarna ut från skolbyggnaden.

– Alla var verkligen helt traumatiserade.

Richard Wilfords 7-årige son Richie går i andra klass. Pappan säger till AP att sonen berättade att han hörde ljud som ”lät som burkar som föll”. Pojken berättade att en lärare gick ut ur klassrummet för att se vad det var som lät, kom tillbaka in och låste dörren och bad eleverna att krypa ihop i ett hörn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert: