Nyheter

Lööf tände eld på mötet

Av: 

Anette Holmqvist

NYHETER

Här ser Annie Lööf till att hennes partiledarkollegor får ett riktigt varmt mottagande i Maramö.

Minuterna innan Reinfeldt, Björklund och Hägglund steg in hos Centerledaren passade hon på att sistaminutenfixa sitt föräldrahem.

Hon lade ved på brasan och såg till att allt var tipp topp.

Ute på den högt belägna gården blåste vintervinden snålt när partiledartrion Fredrik Reinfeldt (M), Jan Björklund (FP) och Göran Hägglund (KD) anlände till näringsminister Annie Lööfs föräldrahem.

De fick dock ett varmare mottagande när de kom in.

Bra skick på hemmet

Annie Lööf hade själv sett till att hennes föräldrahem var i ett så bra skick som möjligt. Hennes mamma och pappa har valt att lämna sitt hem tillfälligt, under partiledarnas möte. Sista minuterna ägnade näringsministern åt att ladda den öppna spisen med björkved ur den stora koppartunnan tills det sprakade välkomnande.

Liksom sina partiledarkollegor hade hon klätt sig mer vardagligt än vi är vana att se henne – i röd tjocktröja och mörka jeans.

Efter att partiledarna hade hängt av sig sina täckjackor var det lunch inne i värmen som väntade. För maten svarade Lisa Hagstrand, 52, från tätorten Värnamo. Hon hade ansträngt sig för att bjuda på småländska läckerheter.

Snabb på Twitter

Socialminister Göran Hägglund, som även han bor i Småland, var snabb att kommentera maten på mikrobloggen Twitter.

"Lunchen består - som sig bör - av småländska isterband och dillstuvad potatis" skrev han och lade sedan ut en bild på anrättningen som serverades med rödbetor, inlagd gurka, morötter och tomat.

Under eftermiddagen kommer alliansledarna att umgås inne hos Annie Lööf. De ska ta fram en plan för hur de ska gå vidare inför valet 2014. I morgon vid elvatiden väntas de presentera vad de kommit fram till under det föräldrafria mötet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp din julmat i god tid och få 200kr rabatt på första köpet med koden "NY200" - klicka här!

Mat.se

Publisert: