Nyheter

Alliansen lovar konvent 2014

Av: 

Josefin Westin

Anette Holmqvist

John Granlund

NYHETER

Alliansmötet i Maramö har gett sitt första konkreta resultat.

I juni 2014 ska de fyra borgerliga partierna arrangera ett ”Allianskonvent”.

– Det är för att visa att vi är fyra partier som vill fortsätta att regera tillsammans, säger folkpartiledaren Jan Björklund.

Alliansen vill starta valrörelsen 2014 med ett konvent.

Det gick de fyra partiledarna ut med under en korvgrillning ett stenkast från Centerledaren Annie Lööfs föräldrahem i Maramö vid 15.30-tiden i dag.

– Valvåren 2014 kommer vara lite speciell. Den har ett val till europaparlamentet där vi går fram var och en som ett parti. Som en signal till våra sympatisörer och aktiva kan det vara bra att samla ihop ett konvent och säga att "nu gäller en ny uppgift och nu gäller det att samla ihop sig för att vinna ett tredje val", säger statsminister Fredrik Reinfeldt (M) till Aftonbladet.

I EU-valet hålls i början av juni 2014 och inför det kommer varje alliansparti att arbeta på egen hand.

Start på valrörelsen

Därför är Alliansens plan att gjuta nytt liv i valarbetarna inför höstens riksdagsval – med hjälp av konventet som presenteras i dag. Konventet ska markera en start på valrörelsen och hållas även det i juni.

– Vi kommer att gå igenom den politik vi vill ska föras under den kommande mandatperioden 2014-2018, säger Jan Björklund.

Alliansledarna ber om att få återkomma om detaljerna kring konventet, men känslan som det ska ingjuta är redan klar:

– För oss är det viktigt att både partimedlemmar och allianssympatisörer får delta, inspireras och få en energikick, säger Annie Lööf.

Fortsatta samtal

Efter korvgrillningen och de enskilda intervjuerna med pressuppbådet återgick allianskollegorna till den ljusgrå villan för fortsatta samtal. De ska bland annat prata om hur de ihop ska jobba under det kommande året fram till konventet.

– Vi kommer prata just om hur vi arbetsmässigt ska arbeta tiden fram och över nästa val. Jag återkommer om det i morgon, säger Fredrik Reinfeldt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sjuk? Testa om du har Covid-19 med smidigt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter