Marilyn Monroes juveler till salu

NYHETER

Sexsymbolens diamanter går under klubban i London

Den ökända sexsymbolen och skådespelerskan Marilyn Monroes juveler auktioneras ut i London på tisdagkvällen.

Det är 40 år sedan Marilyn Monroe avled under mystiska omständigheter men ännu är hon aktuell.

Norma Jean Baker eller Marilyn Monroe, namnet hon blev känd under, dog vid 36 års ålder den 5 augusti 1962. Nu ordnas en auktion i London till minne av henne.

Hennes tillhörigheter betingar än idag ett högt pris. Det rör sig om samlarobjekt som vårdas ömt av de som dyrkar kvinnan som blev känd som en första klassens sexsymbol.

Stora fans betalar dyrt

Sakerna som går under klubban ikväll är bland annat juveler som auktionsfirman Cooper Owen Galleries i London beräknar betinga ett pris av minst 4 000 pund. Bland föremålen finns en diamantring där briljantslipade diamanterna formar ett M. Utropspriset är 1 100 pund.

En sidenklänning ska också säljas, ett pucciplagg som beräknas vara värt cirka 3 000 pund.

- Vi väntar oss att klänningen kommer att säljas för runt 3 000 pund men om vi får hit några stora Marilyn Monroe fans så vet ingen priset, säger en taleskvinna för auktionsfirman.

Kända filmklenoder säljs

Inte bara Marilyn Monroe-fans berörs av auktionen. "At the movies" heter auktionen som säljer att möjliga föremål som använts i filmens värld.

Bland annat säljs smyckena som Cate Blanchett använde i "Drottning Elizabeth" - kopior av kronjuvelerna, en äkta alien-klo från rymdmonstret i filmerna med Sigourney Weaver och diverse kläder från Star Wars-filmerna.

Om Marilyn Monroe:

Susanna Vidlund