God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Polisens uppmaning: Håll barnen inne

Kristofers Kastellanoss, 25, har varit på rymmen sedan torsdag lunch. Boende i området där polisen nu jagar mannen känner oro över var mördaren kan befinna sig.
– Jag tycker det är läskigt, säger Maila Viitala.
Läs hela artikeln

Man gripen på E4 efter bilrån

Två män träffades i ett trapphus för att göra upp en bilaffär. Det slutade med att säljaren blev nerslagen – och den tilltänkte köparen stack iväg med bilen. Mannen greps av en polispatrull på E4.
Läs hela artikeln

Två gäng slåss om rättigheterna till film om grottpojkarna

Knappt hade de 12 thailändska fotbollspojkarna och deras tränare räddats ur grottan förrän det talades om filmatisering. Två rivaliserande projekt är i gång. Regissören Jon Chu ryter till på Twitter:
– Jag vägrar låta Hollywood ”vitmåla” berättelsen om den thailändska grotträddningen. Aldrig i livet. Skulle det hända kommer vi att se till att de får ett helvete.
Läs hela artikeln

Komikerns hån mot Kylie Jenner

Dagen efter att Forbes kungjorde Kylie Jenners superförmögenhet har komikern The Fat Jew startat en insamling åt tv-stjärnan. Han ska hjälpa henne bli ännu rikare – och nå en miljard dollar.
– Kylie värd knappt en miljard? Inte om jag får bestämma, säger han till Page six.
Läs hela artikeln
Skarsgård: Bergman skulle haft en smäll

Bomben: På plats – för enorma affären

Neymar till Real Madrid? Enligt Globo har den spanska storklubben skickat en representant till Brasilien som ska förhandla med stjärnans pappa.
– Det kanske inte blir av under det här fönstret, men jag tror att det kommer att hända, säger en källa nära spelaren.
Läs hela artikeln
Lasse Granqvist: ”Han skämmer ut sig”

Här är grotthjältarnas hälsning till pojkarna

Jason Mallinson och John Volanthen var en del av ett brittiskt dykarteam som deltog i det avancerade räddningsarbetet för att få ut ett fotbollslag och deras tränare ur grottan Tham Luang i Thailand. Nu har de en hälsning till pojkarna:
– Var försiktiga i framtiden, säger Jason Mallinson enligt Daily Mail.
Läs hela artikeln

En kvarts miljon barn delar Markoolios skam

JONNA SIMA:  Den rödgröna regeringens satsningar på höjt barnbidrag och bostadsbidrag för ensamstående föräldrar, gratis vård, mediciner, kollektivtrafik och glasögon för barn är sådant som gör skillnad. Alla kommer inte att bli en ny Zlatan eller en Markoolio, men många kan få ett anständigt liv.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!