Ex-partiledaren: Mina kollegor är psykopater

Foto: Ahn Young-joon/AP/TT
Sydkoreas före detta oppositionsledare Hong Jun-Pyo riktar frän kritik mot partimedlemmarna. Arkivbild.
NYHETER

Hong Jun-Pyo, fram till nyligen oppositionsledare i Sydkorea, går till fränt angrepp mot sina kollegor i partiet LKP, rapporterar Korea Joongang Daily , den engelskspråkiga varianten av tidningen Joongang Ilbo.

"Vad jag ångrar mest från min årslånga period som partiordförande är att jag misslyckades med att rensa partiet från oetiska politiker och de som alltid sätter sina egna partigruppers intressen främst", skriver han i ett inlägg på Facebook.

Hong avgick från partiledarposten i torsdags efter att partiet förlorat stort i alla utom två av 17 lokalval. Fram tills dess anser han sig ha varit omringad av personer "som inte borde vara inom politiken sett till deras genanta privatliv", som "kom fulla till möten med andra politiker", samt de som "är psykopater, inkapabla att kontrollera sina känslor".

Ett stort antal av de främsta företrädarna för LKP – en engelsk förkortning för ett parti vars namn kan översättas ungefär "Fria Korea" – har avgått efter lokalvalen. I fredags ställde sig flera av partiets ledamöter på knä i nationalförsamlingen med en banderoll där det stod "Vi beklagar".