Miljonböter efter att pojke vält skulptur

TT

Uppdaterad 2018-06-17 | Publicerad 2018-06-16

Övervakningsbilder visar hur en pojke välter ner en skulptur på ett kulturhus i USA. Nu ska föräldrarna böta över en miljon kronor.

Föräldrar till en femårig pojke som vält ner en skulptur i delstaten Kansas i USA fick hem en saftig räkning på över en miljon kronor i skadstånd, rapporterar nyhetskanalen ABC News.

Familjen hade besökt konsthallen i staden Overland Parks kulturhus, då pojken vid ett obevakat tillfälle rev ned en skulptur till marken som var placerad på en piedestal.

Fångades på film

Försäkringsbolaget ansåg att föräldrarna var skyldiga att betala skulpturens försäljningspris eftersom skadorna från fallet inte kunde repareras. Händelseförloppet fångades på kulturhusets övervakningskamera och visade hur pojken nästan fick skulpturen över sig i fallet. I brevet från försäkringsbolaget stod det att föräldrarna agerat vårdlöst eftersom pojken inte var under uppsikt.

– Är det rimligt att besöka ett ställe som välkomnar barn och oroas över att konst för 1,4 miljoner kronor ramlar över ens barn?, säger mamman till ABC News.

Följ ämnen i artikeln