”Vi vill ge Ida mer tid”

Klasskompisarna startar insamling för att hjälpa svårt sjuka Ida Boström

Foto: JONATAN STALHOS
Cancersjuka Ida Boström med sina klasskamrater som startat en insamling för att ge henne mer tid.
NYHETER

Läkarstudenten Ida Boström, 37, är döende i bröstcancer.

Nu har hennes klasskamrater startat en insamling för att kunna bekosta en ny typ av behandling som kan ge Ida mer tid - med sina barn.

– Det känns fantastiskt. Jag har världens finaste klasskompisar.

Ida Boström går fjärde terminen på läkarprogrammet i Umeå. Hennes klasskamrater beskriver henne som en riktig fighter och inspirationskälla - alltid glad, positiv och full av energi. Trots sin svåra sjukdom.
När den senaste skelett-röntgen för ett par veckor sedan visade att tumörerna helt tagit över hennes kropp bestämde sig Idas klasskamrater för att starta en insamling för att bekosta en typ av behandling som visat positiva resultat i USA och Mexiko, eftersom cellgifterna hon får i dag inte kommer att hjälpa länge till.

– Ida har bara en enda önskan, att få vara kvar med sina barn en stund till. För oss är det självklart att göra allt vi kan för att hon ska få vara kvar ett tag till, säger klasskamraten Saga Enbom.

Insamlingen som pågått i en dryg vecka har engagerat stora delar av Umeå och hittills genererat 32 000 kronor.
– Jag är djupt rörd och tacksam över det mina fantastiska klasskamrater gör för mig. Jag känner mig inte klar med livet än. Jag har mer kvar att ge, säger Ida Boström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer

Umeå