Donald Trump

Trump om ryska nätattackerna: Det är en häxjakt

Av: 

Niklas Eriksson

John Granlund

NYHETER

Donald Trump informerades under fredagen om de ryska nätattackerna under valrörelsen.

Bara timmar innan mötet sa USA:s näste president att frågan hamnat i fokus bara för att hans motståndare skäms för att ha förlorat valet.

Efter mötet gick han ut med att han ”respekterar” underrättelsetjänsterna men att attackerna inte hade någon som helst inverkan på valresultatet.

Donald Trump lämnar One World Trade Center efter ett möte på fredagen.

USA:s näste president Donald Trump informerades under fredagen om Rysslands attacker mot det amerikanska valet. Landets högsta underrättelsechefer träffade Trump som länge ifrågasatt och kritiserat de amerikanska myndigheternas slutsatser och hantering av frågan.

Bara timmar innan mötet kallade han historien för en ”häxjakt” i en intervju med New York Times.

”Rejält slagna”

Han säger att anledningen till att de ryska attackerna mot presidentvalet hamnat i fokus är helt och hållet politisk. Och att hans motståndare ligger bakom.

– De blev rejält slagna i det här valet. Jag vann fler områden i valet än Ronald Reagan, säger Trump till New York Times.

– De skäms väldigt över det här. I viss utsträckning är det en häxjakt, de fokuserar bara på det här.

Donald Trump sa också att han ser fram mot att träffa landets underrättelsechefer för att informeras om de ryska nätattackerna riktade mot det amerikanska presidentvalet.

Efter mötet gick Donald Trump ut med ett pressmeddelande där han förklarade att han haft en ”konstruktivt möte och diskussion” med underrättelsetopparna.

”Påverkade inte valresultatet”

Han säger också att han vill utse en grupp som inom 90 dagar ska ta fram en plan för att bekämpa cyberattacker, rapporterar CNN.

Men att entydigt peka ut Ryssland, som underrättelsetjänsterna slagit fast att ligger bakom attackerna, vill Donald Trump inte göra.

En sak är han dock säker på:

”Attackerna hade ingen som helst effekt på valresultatet”, påstår Trump i sitt pressmeddelande.

ANNONS EXTERN LÄNK

25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns – handla här

Åhléns

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Donald Trump

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump

Trumps USA