88-åringen rånades på sista pensionen – nu är hennes jul räddad

NYHETER

Julafton, 88-åriga Margareths födelsedag, såg inte ut att bli så rolig då hon rånades på alla sina pengar. Men nu har donationer strömmat in, skriver norska VG.

– Det är ofattbart. Det gör mig så glad, säger hon.

Det var nyligen som Margareth Hansen, som fyller 89 på julafton, var med om en skrämmande upplevelse. Hon blev rånad på öppen gata utanför Coop-affären i Porsgrunn i Norge. Tjuven tog 7100 kronor som hon precis tagit ut från banken – och det var allt hon hade kvar till nästa pensionsutbetalning vid nyår.

– Jag tycker det var fruktansvärt. Jag kunde ha ha gett lite av mina pengar om det var någon som hade behövt det, säger hon till VG.

Hon vet inte riktigt vad hon skulle vilja säga till rånaren.

– Det finns så mycket jag skulle vilja säga till honom. Men man bör inte ta pengar från människor. Det är tråkigt.

Händelsen har satt sin spår berättar Margareth.

– Jag har varit rädd efteråt.

Julen blir nog inte så dålig ändå

Men hennes humör och självförtroende har blivit bättre tack vare allt stöd hon har fått. VG uppmärksammade händelsen och efter det har donationerna strömmat in. På torsdagsmorgonen hade det kommit in nästan 16 000 kronor från både kända och okända människor.

– Det är ofattbart. Det gör mig så glad. Jag tänker att de har nog med sitt eget när julen närmar sig men så tänker de också på mig, säger Margareth till VG och betonar att hon är mycket tacksam.

Nu är både jul och födelsedag räddad. På julafton vankas det lite fest med bland annat revben och surkål. Hon säger att hon måste försöka pigga upp sig själv nu när det varit lite svårt de senaste dagarna. Förutom att ha blivit rånad så ramlade hon dessutom illa i hemmet och blev liggandes i mer än två dagar. Men efter att ha fått hälsningar, tröstande ord och donationer som överstiger summan Margareth blev av med kan hon inte annat än tacka. Och erkänna att det kanske blir en trevlig jul ändå.

– Är det konstigt att jag börjar gråta när folk är så snälla? avslutar hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jul

Pension