(K)ica på det här –priset blev helt koko(s)

NYHETER

Lucas skulle fira sin sextonårsdag – men matbutikens prissättning spelade den tårtsugne tonåringen ett spratt.

– Det kan ju vara en principsak för Ica tycker jag, att ha lite bättre koll, säger han.

Foto: Privat
Här syns tydligt den luriga prissättningen.

Det var på söndagsförmiddagen som Lucas Hellbom i Söderhamn gick till Ica för att handla. Det var nämligen dags att fira hans 16-årsdag och då var tårtbakning given – en blåbärskladdkaka skulle det bli.

Till det behövs enligt Lucas kokos. Så de populära vita kornen stod högt på inköpslistan när han gav sig in i matbutikens djungel.

– Jag använder det istället för ströbröd, säger han.

Dragen vid näsan

Men när Lucas kom fram till kokoshyllan märkte han att något inte var riktigt som det skulle. En skylt som erbjöd ”Veckans pris” på kokos lockade förstås – men han insåg snart att någon försökte dra honom vid näsan.

Intill erbjudandepriset på 10 kronor syntes nämligen ordinarie pris – 8,90 kronor. En höjning med över tio procent – inget vidare erbjudande, med andra ord.

– Det var lite speciellt alltså, att de inte ens satt över den. Men jag köpte kokos ändå, ingen i kassan sade något. De har väl inte märkt det, säger Lucas.

Foto: Privat
Kvittot bekräftar Lucas historia – han betalade "erbjudandepris".

”En principsak”

Den märkliga prissättningen hindrade alltså inte födelsedagsplanerna. Men Lucas oroar sig ändå en smula för hur utvecklingen kan se ut i framtiden.

– Det kan ju vara en principsak för Ica att ha lite bättre koll tycker jag. Det är inte så bra förstås, jag tänker att gör de det här så kan de göra det på dyrare produkter också, säger han.

Aftonbladet har sökt affärens butikschef utan framgång – alltså är prisläget för kokos i Söderhamns-trakten fortfarande oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM

Söderhamn

Ica