Skurup

Källa till Aftonbladet: Männen i Skivarp blev förgiftade

Av: 

Ebba Thornéus

Niklas Eriksson

NYHETER

SKIVARP/STOCKHOLM. I fredags hittades tre män döda i en villa i Skivarp i skånska Skurup.

Enligt uppgift till Aftonbladet kan de tre männen ha förgiftats.

– Vi varken bekräftar eller går ut med några detaljer i nuläget, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

En man anhölls misstänkt för tre mord – nu har han släppts på fri fot.

Inledningsvis misstänkte polisen inte att något brott begåtts i Skivarp – men under lördagen kom beskedet att en förundersökning om mord inletts och att en man anhållits, skäligen misstänkt för mord i tre fall.

På söndagseftermiddagen uppger polisen att den anhållne mannen har satts på fri fot. Polisen uppger att mannen släppts efter att det under dagen har hållits nya förhör och att de nu anser att det inte längre finns några skäl att hålla den misstänkte frihetsberövad.

– Mannen är dock fortsatt skäligen misstänkt för mord. Utredningen går nu vidare och vi avvaktar resultat från olika tekniska analyser, och under tiden utredningen pågår kvarstår misstanken mot mannen, säger åklagare Pernilla Åström.

Odd Johansson, mannens försvarare, vill inte kommentera om det kommit fram något under söndagens förhör som lett till att hans klient satts på fri fot.

– Kontentan är att han är släppt, det anser jag innebär att polisen gjort samma bedömning som min klient och jag. Att han är oskyldig, säger han.

– Han har inte haft någon förståelse för att han ska vara misstänkt för något av den här kalibern.

Källor: Förgiftades

Enligt uppgift till Aftonbladet ska de tre männen ha dött till följd av någon form av förgiftning.

Under helgen har ett intensivt polisarbete pågått och polisen väntar även svar på den rättsmedicinska undersökningen för att kunna fastställa dödsorsaken. 

– Det råder fortfarande mycket oklara omständigheter kring dödsfallen och vi arbetar därför brett med utredningen, säger förundersökningsledaren Pernilla Åström, chefsåklagare på Södra Skånes åklagarkammare i ett pressmeddelande. 

Åklagarmyndighetens pressjour vill inte kommentera uppgifterna om att männen kan ha förgiftats med hänvisning till den pågående utredningen. 

– Vi kan inte säga något mer än vad vi skrivit i pressmeddelandet.

Vill inte kommentera relationen

Inte heller polisen vill kommentera uppgifterna.

– Vi bekräftar eller berättar ingenting om några detaljer i det här skedet. Jag kan heller inte ge några kommenterar alls kring vad vi tittar på i undersökningen, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Han vill inte heller kommentera relationen mellan de fyra inblandade

– Vi kommer att kunna berätta mer om vad som har hänt om förhoppningsvis ett tag när åklagaren är mer säker på vad som hänt.

ANNONS

Upp till 25% på solskydd för alla hudtyper - MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Skurup

LÄS VIDARE

Tre döda hittade i villa i Skåne

ÄMNEN I ARTIKELN

Skurup