Världens tyngsta kvinna flögs med fraktflygplan till Indien

NYHETER

Eman Ahmed Abd El Aty, 36, väger 500 kilo och beskrivs vara världens tyngsta nu levande kvinna.

Nu har hon flugits med fraktflygplan till Indien för operation.

Den egyptiska kvinnan har inte lämnat sitt hem på 25 år, skriver Sky News.

1 av 3 | Foto: EPA/TT
Eman, 36, flögs under lördagen till Mumbai i Indien för att få hjälp genom operation.

Enligt internationella medier har 36-åriga Eman Ahmed Abd El Aty inte lämnat sitt hem i Egypten på 25 år. Hennes familj uppskattar att hon väger ett halvt ton och beskrivs vara den kvinna som väger mest i världen.

Nu har hon rest från Alexandria till Mumbai i Indien för att påbörja behandling och operation. Kvinnan fick flyga i ett fraktflygplan, kördes med lastbil till sjukhuset och lyftes in på sjukhuset med en lyftkran.

Läkaren: ”Hur kan hon vara vid liv?”

Eman Ahmed Abd El Aty kommer att vara under observation i en månad innan hon ska opereras av läkaren Muffazal Lakdawala, specialist på överviktsoperationer via titthålskirurgi. Han har tidigare besökt henne i Egypten.

Han blev chockad när han såg bilden på den 36-åriga kvinnan.

– Min första reaktion var: Hur kan hon överhuvudtaget vara vid liv?, har Muffazal Lakdawala tidigare sagt till Washinton Post.

Han har sagt att operationen är mycket riskfylld.

– Om jag på något sätt kan använda den gudabegåvade talang jag har till att rädda henne, måste jag försöka, sa han till Washington Post.

Eman Ahmed Abd El Atys resa till Indien uppges ha gått bra.

– Hon är glad för att få vara här, hon har lidit länge och förhoppningsvis kommer det att vara över snart, säger Ahmed Khaleel, Egyptens generalkonsul i Indien.

Extra bred dörr

Tidigare har hon nekats att resa in i Indien eftersom hon själv skulle behöva ta sig till indiska ambassaden och lämna fingeravtryck – något som var omöjligt. Men när hennes läkare kontaktade Indiens utrikesminister Sushma Swara på sociala medier fick hon sitt visum godkänt. Kvinnan har ett intensivvårdsteam som arbetar med henne samt har fått ett rum med extra bred dörrkarm, skriver Sky News.

Brittiska tidningen skriver att hon ska ha diagnostiseras med elefantiasis, en maskinfektion som kan leda till att vävnader och hud kan anta groteska dimensioner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Indien

Mumbai

Egypten