Regeringen lägger upp krisplan för Postnord

Foto: TT

avSusanna Hållbus

NYHETER

Näringsminister Mikael Damberg fruktar att Postnord ska bli ett nytt Vattenfall. Nu lägger regeringen upp en krisplan för det krisdrabbade statliga företaget.

Det skriver Dagens Nyheter.

Svenska delen av Postnord går med vinst – men den danska halvan drogs med en förlust på 481 miljoner kronor enkom de första nio månaderna av 2016.

Enligt arbetsdokument som Dagens Nyheter tagit del av är näringsminister Mikael Damberg nu orolig att Postnord ska bli en ”Maudavtal”, alltså ett fiasko i klass med Vattenfalls köp av holländska Nuon 2009.

På fredag redovisar Postnord resultatet från 2016. Aftonbladet har sökt näringsminister Mikael Damberg för en kommentar.

Under hösten har Aftonbladet rapporterat om krisen inom svenska Postnord. Företaget har kritiserats, både för bristande arbetsförhållanden för de anställda och dålig service till kunderna.

”Kvalitetsstörningarna har lett till att en intensiv uppmärksamhet riktats mot vår service och kvalitet i sociala och traditionella medier de senaste månaderna”, skrev bolagets vd Håkan Ericsson i ett pressmeddelande efter granskningen.

I meddelandet, som skickades ut i oktober 2016, varnade Håkan Ericsson för hägrande nedskärningar.

ARTIKELN HANDLAR OM