Flera olyckor i Skåne efter snöoväder

Av: Ebba Thornéus, Julia Wågenberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Stora delar av Skåne har drabbats av vinterväder.

Snöfall och hala vägar ställer det i trafiken och flera olyckor har inträffat.

Det är långa köer på E6 efter att det varit totalstopp i flera timmar.

– Anpassa hastigheten och håll avstånd, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i Skåne.

Under onsdagseftermiddagen inträffade ett flertal olyckor på E6 vid Landskrona i Skåne.

Inledningsvis kom larmet in som en olycka där en personbil ska ha kört in i mitträcket. Senare meddelade polisen att tre separata trafikolyckor inträffat på sträckan mellan trafikplats Landskrona Norra och Landskrona Södra.

På samma trafiksträcka inträffade ytterligare en olycka vid klockan 17.21.

En lastbil ska då ha fått sladd och blockerar därefter körbana i södergående riktning på E6. Enligt räddningstjänsten är det är ”snorhalt på vägen”.

”Väldigt halt”

Än så länge finns inga rapporterade personskador efter olyckorna på E6 och det var totalstopp i båda riktningar fram till 18-tiden enligt polisen. Efter att trafiken släppts på har långa köer uppstått.

– Det är väldigt halt. Vi har haft flera avåkningar. Det är vinterväglag så det gäller att anpassa hastigheten och håll avstånd, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i Skåne.

Fler olyckor har inträffat i Skåne under sena eftermiddagen. På E22 nära Eslöv körde en bil av vägen i södergående riktning. Inte heller där finns rapporter om personskador.

Även i Ystad arbetar polis och räddningstjänst med en trafikolycka. Den inträffade på väg 19 efter att två personbilar kolliderat och en av förarna har förts med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt.

Publicerad: