Skola i Ludvika håller stängt efter knivlarm

NYHETER

Kyrkskolan i Ludvika håller stängt under onsdagen.

Rykten om att ett knivdåd ska ske har spridits på sociala medier.

– Vi har fått in en händelserapport men har ingen brottsanmälan, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Dalarna.

Polisen har upprättat en händelserapport om att en man setts med kniv vid Kyrkskolan i Ludvika.

– Jag kan inte hitta någon brottsanmälan. Enligt den senaste informationen har ingen sett kniven, men hört om den. Vi vet inte vem den här personen skulle vara. Lärarna ska inte ha sett någon kniv, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Dalarna.

Eftersom det inte finns något misstänkt brott i nuläget har polisen heller ingen aktiv insats.

”Öppet i morgon”

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska elever i tisdags ha blivit hotade med att det skulle ske en attack med kniv mot elever på skolan.

Skolan bekräftar att man håller stängt under onsdagen.

– Som det ser ut nu kommer skolan ha öppet i morgon. Eleverna har informerats, säger Henrik Schmidt, kommunikatör på Ludvika kommun.

”Ryktesspridning på sociala medier”

På sin sajt har kommunen lagt ut ett meddelande om händelsen.

– Det har uppstått en ryktesspridning på sociala medier över att det skulle finnas en form av hot riktat mot Kyrkskolan 7–9. Vi har hört talas om att en kniv skulle ha funnits på skolan under gårdagen, något som vi ännu inte har kunnat få bekräftat, säger Jonas Fors, verksamhetschef för skolan inom Ludvika kommun.

Han fortsätter:

– Vi vet ännu inte om det finns någon grund för denna oro, men vi har kopplat in polisen och avvaktar vad de kan komma fram till. I det här läget har vi valt att hålla skolan stängd, inte minst för att tillmötesgå oroade vårdnadshavare och som en säkerhetsåtgärd i förebyggande syfte.

Mellanstadieundervisningen bedrivs som vanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ludvika