Luleå

Kvinna död efter skjutning i Luleå – man anhållen

Boende: Hörde tre skott och sedan några till

NYHETER

En kvinna i 25-årsåldern sköts ihjäl vid en badplats i Luleå på lördagskvällen.

En man har anhållits misstänkt för mordet.

– Om målsäganden har någon relation eller koppling till den anhållne är inga uppgifter vi kan kommentera i dagsläget, säger kammaråklagare Jonas Fjellström.

Det var strax efter klockan 22 på fredagskvällen som polisen fick samtal om att personer hört flera skottliknande smällar från Notviken i Luleå. När polisen kom till platsen hittade man en död person och inledde en förundersökning gällande mord.

Under lördagsmorgonen meddelar polisen att offret är en kvinna i 25-årsåldern. En man i 30-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

– Mannen greps och anhölls under natten/morgonen mot lördag. Om målsäganden har någon relation eller koppling till den anhållne är inga uppgifter vi kan kommentera i dagsläget. Den misstänkte är dock känd sedan tidigare av polisen, säger kammaråklagare Jonas Fjellström i ett pressmeddelande.

”Inte i nära relation”

Han greps under morgontimmarna och ska förhöras under dagen.

– De är inte i nära relation. Men vilken relation eller bekantskap de har till varandra går vi inte ut med i nuläget, säger Karin Markaberg, chef för utredningssektionen i polisområde Norrbotten, till Aftonbladet.

I övrigt är polisen mycket förtegen kring händelsen.

– Ytterligare detaljer går vi inte ut med i det här skedet. Det vi har gått ut med är det vi kommer att gå ut med nu. Nu måste vi jobba med att få fram mer information om det som hänt, säger Karin Markaberg.

Polis och åklagare vädjar om tips från allmänheten.

– Vi vädjar till alla som befunnit sig i Notviken i Luleå ungefär mellan klockan 22 och 23 under fredagskvällen, att höra av sig till polisen. Detta oavsett som man tror sig ha sett/hört något av intresse eller ej, säger Jonas Fjellström.

En insats pågick under fredagskvällen i Notviken, där bland annat insatsstyrkan deltog.

Tittade på tv

Stig Bäckman, 86, och hans fru Margareta Bäckman, 82, bor i området. Paret har bott här sedan 70-talet och beskriver det som ett lugnt område. De var hemma på fredagskvällen och satt och tittade på tv när skotten avlossades.

– Jag hörde tre skott och sen några till, det var inte smällare och inte dynamit. Vi gick ut och kollade men såg ingenting, så vi låste dörren och fortsatte kolla på tv, säger Stig till Aftonbladets utsända på plats.

Nästa gång de tittade ut såg de ett stort pådrag med ambulanser och poliser.

– Jag blev lite ängslig när jag förstod att det var ett skott från ett vapen, säger Stig.

Stig och Margareta hörde skotten.

Badplats avspärrad

Under natten mot lördag har polisarbetet fortsatt.

– Vi har knackat dörr i området och hört vittnen, säger Liv Fahlén, polisens presstalesperson i region Nord.

Under kvällen upprättade polisen avspärrningar för en teknisk undersökning av platsen. Enligt Liv Fahlén arbetar polisens kriminaltekniker fortfarande på plats under morgonen. Enligt NSD spärrade polisen av ett större område vid en förskola och enligt Aftonbladets fotograf på plats är en badplats vara avspärrad.

Avspärrningar vid brottsplatsen.

Söker iakttagelser

Polisen är angelägna om att komma i kontakt med personer som har befunnit sig i eller i närheten av området från 21.30. Oavsett om man tror sig ha sett något intressant eller inte.

– Vi har hört en del folk och kommer att fortsätta att hålla förhör med vittnen och vi jobbar vidare med tekniska undersökningar, säger Karin Markaberg.

Enligt Markaberg är det som inträffat en isolerad händelse och enligt henne finns det ingen anledning för allmänheten att känna oro.

Anhöriga till kvinnan har underrättats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Brottplatsen under natten.
Brottsplatsen under morgonen.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Luleå

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå

Mord

Våldsbrott