Storbrand på herrgård – VMA utfärdat: ”Gå inomhus”

En kraftig brand rasar på en herrgård utanför Eslöv.

Det finns gödningsmedel i två brinnande byggnader och ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, har utfärdats.

”Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation”, skriver SOS Alarm i meddelandet.

En kraftig brand har brutit ut och härjar på en herrgård utanför Kungshult i Eslövs kommun.

– Det är fullt utvecklad brand i två byggnader. Det finns fler byggnader intill och räddningstjänsten riktar in sig på att rädda dem, säger Mia Lorén, teamledare på SOS Alarm.

Upprättar säkerhetsavstånd

SOS larmades om branden strax före klockan 21 på lördagskvällen. Sju enheter från räddningstjänsten är på plats för att bekämpa spridningen. Flera polispatruller har ryckt ut till platsen för att bistå räddningstjänsten.

– Det finns maskiner och halm i de här två byggnaderna. Det ska finnas något farligt ämne som gör att räddningstjänsten bedömt ett behov av säkerhetsavstånd på ett par hundra meter så vi har upprättat avspärrningar där, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisen i region Syd.

Allmänhet uppmanas stanna inomhus

Det råder stor rökutveckling över området. Vid 23-tiden utfärdades ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, i Kungshult, Eslövs kommun.

“Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation”, skriver SOS Alarm i meddelandet.

Inga personer ska ha kommit till skada i samband med branden. Det är ännu okänt vad som orsakat branden.

Två byggnader för halmlager brinner.
Två byggnader för halmlager brinner.
Publisert: