Nyheter

Positivt vaccinläge väcker reslusten

Av: 

TT

Fiskebåtar som normalt transporterar turister, ligger förtöjda i en vik vid den populära turistön Koh Phangan i Thailand, i juli 2020.
Fiskebåtar som normalt transporterar turister, ligger förtöjda i en vik vid den populära turistön Koh Phangan i Thailand, i juli 2020.

NYHETER

Svenskarna har börjat boka semesterresor igen. De senaste veckorna har bokningarna både för sommaren och till nästa vinter ökat kraftigt, rapporterar TV4 Nyheterna.

De stora resebolagen Tui, Apollo och Ving, samt återförsäljaren Ticket, vittnar alla om trenden.

– Vi ser väldigt tydligt att det hänger ihop med de positiva nyheterna när det gäller vaccin. Det gör att folk vågar boka. Fortfarande är det från väldigt låga nivåer, men det är ett positivt trendbrott, säger Michael Kapil, marknadschef på Ticket, till TV4.

Förra veckan hade resebolagen Tui och Ving nästan dubbelt så många bokningar som veckan innan. Framför allt är det sommarresor till Medelhavsländerna som nu bokas.

Jämfört med ett normalt år har dessutom drygt 60 procent fler vinterresor till nästa år bokats hos Ticket. Det handlar framför allt om långresor till exempelvis Thailand, Karibien och Florida.

– Det finns ett stort uppdämt behov. Samtidigt vågar man inte riktigt boka en resa, till exempel till Thailand eller USA dit man inte släpps in, nära inpå. Därför ser kunderna till att ha framförhållning, för de vet att de vill komma iväg på en resa någon gång under året, säger Michael Kapil, till TV4.

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: