Timmerstuga med sjöutsikt toppar klicktoppen i Uppsala

En villa med vy över Lötsjön drog flest blickar till sig på Hemnet i Uppsala förra veckan.

Bland de mest klickade bostäderna hittar vi även en liten gård, en modern villa i närheten av Storvadsbadet och två renoverade hus, från 70- respektive 40-talet.

Länna, Uppsala.
Länna, Uppsala.

1. Länna, Uppsala

Pris: 2 995 000 kronor. Antal klick: 6 986. Mäklare: Widerlöv&co.

Den mest klickade bostaden är belägen på en höjd med vy mot Lötsjön, 20 minuter från centrala Uppsala. Huset byggdes 1968 som fritidshus men har sedan dess fått en tillbyggnad och används numera året runt. Huset är på 130 kvadratmeter och rymmer fem rum: Ett allrum med öppen spis, ett vardagsrum, ett kök, tre sovrum, ett badrum och en toa. På tomten som är drygt 3 000 kvadratmeter stor finns även en egen brunn och ett garage.

Björklinge, Uppsala.
Björklinge, Uppsala.

2. Björklinge, Uppsala

Pris: 1 900 000 kronor. Antal klick: 6 174. Mäklare: Stad&land.

Den näst mest klickade bostaden ligger kvar på klicktoppen för andra veckan i rad. Vi hittar den på en liten gård en halvtimme från centrala Uppsala. Huset är från 1929 och har visst renoveringsbehov, enligt mäklaren. Det är på 150 kvadratmeter och rymmer bland annat fem rum, kök, kamin och öppenspis.

På tomten som sträcker sig över 1,7 hektar finns också ett äldre brygghus, en lada, en loge, ett ponnystall och en smedja.

Gamla Uppsala, Uppsala .
Gamla Uppsala, Uppsala .

3. Gamla Uppsala, Uppsala

Pris: 5 995 000 kronor. Antal klick: 5 194. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den tredje mest klickade bostaden, en villa från 2007, ligger ett par kilometer från Storvadsbadet, tio minuter från centrala Uppsala. Huset är på 168 kvadratmeter och rymmer åtta rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi ett kök, matsal, allrum, vardagsrum och ett badrum. En trappa upp finns ytterligare ett allrum, fyra sovrum och ett badrum.

Gamla Uppsala, Uppsala.
Gamla Uppsala, Uppsala.

4. Gamla Uppsala, Uppsala

Pris: 8 900 000 kronor. Antal klick: 4 082. Mäklare: Mäklarhuset.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger invid Linbaneparken, en kvart från centrala Uppsala. Huset som är från 1970 renoverades för ungefär tio år sen, när nuvarande ägare förvärvade det. Huset är på 195 kvadratmeter och rymmer sju rum, fördelat på två plan. På entréplan finner vi ett vardagsrum med kamin, ett kök med matrum, två sovrum och ett badrum. En trappa upp finns tre sovrum och ett badrum med bastu. På tomten som är drygt 800 kvadratmeter stor finns även ett garage och en veranda med bubbelpool.

Kungsgärdet, Uppsala.
Kungsgärdet, Uppsala.

5. Kungsgärdet, Uppsala

Pris: 7 195 000 kronor. Antal klick: 3 947. Mäklare: Widerlöv&co.

Den sista bostaden på listan ligger nära Stadsskogen, tio minuter från centrala Uppsala. Huset är från 1947 och har renoverats flera gånger. I dag rymmer dess 104 kvadratmeter sex rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi ett vardagsrum med öppen spis, ett kök, tre sovrum och en toa. En trappa upp finns ytterligare ett sovrum, två badrum, ett tvättstuga och ett allrum. På tomten som är drygt 500 kvadratmeter stor finns även ett garage.

Publisert:

LÄS VIDARE