Göteborg

Två till sjukhus efter misstänkt explosion i Göteborg

Av: 

Marcus Älverbrandt

Niklas Eriksson

NYHETER

Två personer har skadats i samband med en misstänkt explosion på Första Långgatan i Göteborg.

Smällen skedde inne på en läkarmottagning.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Någon form av explosion har skett på Första Långgatan i centrala Göteborg. Larmet kom in vid 11.15.

Ett stort räddningspådrag inleddes. Enligt Göteborgsposten var fem ambulanser, fem enheter från räddningstjänsten och flera polisbilar på plats. Smällen skedde inne på en toalett som tillhörde läkarmottagningen Hagakliniken.

– Det har varit en kraftig smäll, något har detonerat inne i fastigheten, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg, till tidningen.

Två personer skadades i samband med explosionen och fördes till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Enligt polisen befann sig båda personerna inne i lokalen vid tidpunkten för smällen. En av de drabbade, en kvinna i 85-årsåldern, vårdas just nu på Sahlgrenska med allvarliga skador.

Stort pådrag på platsen.

Nationella bombskyddet tillkallades till platsen för att säkerställa att det inte fanns något ytterligare explosivt kvar i lokalen. Det kommer även genomföras en kriminalteknisk undersökning i syfte att fastställa vad det är som exploderat. Enligt uppgifter till GP har en delvis maskerad man fångats på klinikens övervakningsfilm strax innan den misstänka explosionen.

Byggnaden vid korsningen Nordhemsgatan och Första långgatan spärrades av och pådraget fick stor påverkan på kollektivtrafiken vid Masthuggstorget. Vid 13-tiden tog bort polisen bort avspärrningarna.

Enligt GP så inträffade det en explosion på samma adress för drygt tre veckor sedan. Polisen utreder om händelserna kan ha ett samband.

– Det har varit skadegörelse i anslutning till fastigheten tidigare. Det är naturligtvis information vi tar med oss, säger Anna Göransson.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, försök till mord och brott mot lagen om explosiva varor.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu hos Cervera – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Göteborg

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg

Nationella bombskyddet