Körde mot trafiken på E4 – åtalas

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

En 73-årig man passerade en polispatrull på vägen hem till Uppsala i maj.

Båda körde i södergående rikting – men åt olika håll.

Nu åtalas föraren för grov vårdslöshet i trafiken.

73-åringen stoppades på E4 i Tierp.
Foto: Polisen
73-åringen stoppades på E4 i Tierp.

Polispatrullen tvingades göra en u-sväng för att ta upp jakten på 73-åringens bil som färdades mot trafiken på E4 i Tierp, på natten den 25 maj. När polisen körde ikapp den äldre bilisten hann flera bilar passera, enligt en av poliserna som beskriver händelsen som fullständigt livsfarlig.

”Det var en ren slump att vi, fyra poliser, kom körandes just där och då och kunde avbryta [hans] vansinniga framförande av hans fordon som satte både hans eget, hans frus samt de som färdas i sina fordon i rätt körriktning liv i fara”, skriver han i sin avrapportering som ingår i förundersökningen.

”Följde GPS:n”

73-åringen som åtalas för grov vårdslöshet i trafiken förnekar dock brott. Han berättar i förhör med polisen att han följt sin GPS som sagt åt honom att vända för att komma hem till Uppsala, vilket han då gjorde. Han trodde inte att han befann sig på motorvägen, utan gamla E4 som går parallellt med motorvägen, och ska bara ha mött en större bil när han färdades mot trafiken i ungefär 1 kilometer, enligt egen utsago.

Publicerad:

LÄS VIDARE