Fyra poliser till sjukhus – olycka under bombinsats

Fyra unga män har gripits efter att en bomb exploderat vid en bostad på Hisingen inatt. En ung flicka fick splitterskador i samband med detonationen.

Under jakten krockade två polisbilar och fyra poliser har förts till sjukhus.

– Ena bilen fick klippas upp. Skadorna är inte livshotande, men det ska handla om flera frakturer, säger vakthavande befäl Johan Ljung.

Polisen hade under natten mot söndagen en stor insats på Hisingen i Göteborg efter ett dubbelt bombdrama. Först skedde en kraftig explosion vid Länsmanstorget strax efter 23.30.

Explosionen orsakade omfattande materiella skador i entrén och trapphuset. Över 40 fönster förstördes. En yngre flicka har fått lindriga splitterskador. Exakt var hon befunnit sig är i nuläget oklart, enligt polisen.

En polispatrull kunde gripa en man efter en jakt till fots. Ytterligare tre män greps senare efter en biljakt. De är alla mellan 17 och 20 år.

Samtidigt fick polisen samtal om att ett misstänkt farligt föremål upptäckts vid entrén till ett bostadshus cirka 300 meter från explosionsplatsen. Nationella bombskyddet kallades till platsen och samtliga boende evakuerades.

Bombtekniker bedömde att det inte går att utesluta att föremålet är skarpt och fraktade bort det under tidiga morgonen och avspärrningarna kunde hävas.

Fyra poliser till sjukhus

Explosionen orsakade omfattande materiella skador i entrén och trapphuset. Polisen har inte kunna avgöra om bomben var placerad innanför eller utanför dörren.

De fyra männen har under morgonen anhållits av jouråklagare.

– De är misstänkta för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse, säger Johan Ljung, vakthavande polisbefäl.

Under insatsen krockade två polisbilar i korsningen Vågmästarplatsen/Hjalmar Brantingsgatan. Bilarna fick stora skador och fyra poliser fördes till sjukhus, varav tre med ambulans.

– Ena bilen fick klippas upp. Skadorna är inte livshotande, men det ska handla om flera frakturer, säger Johan Ljung.

Publisert: