Lidköping

Kommunen byter ut fyrverkerierna – mot lasershow

avMalin Wigen

Tidigare meddelade Boden kommun att de ska slopa fyrverkerierna i år. Nu ska även Lidköping kommun ta bort nyårsfyrverkeriet och istället bjuda på en lasershow.

– Efter heta debatter de senaste åren kring fyrverkeriernas vara eller icke vara vill vi tillmötesgå och testa andra alternativ och sedan utvärdera, säger Anna Ohlin Ek, vid Lidköping kommun i ett pressmeddelande.

Foto: TT/Lidköping kommun
Byter ut fyrverkerierna.

I ett pressmeddelande meddelar Lidköpings kommun att det traditionsenliga nyårsfyrverkeriet kommer att ersätta med en lasershow.

Nyårsfirandet kommer för övrigt att inledas på samma sätt som tidigare med diktläsning och musikunderhållning. Det enda som är nytt vid tolvslaget är lasershowen som beskrivs som spektaulär.

De utlovar laserstrålar, färg och musik som kommer att ”skapa en magisk upplevelse på och över torget för att fira in det nya året”.

Den som missar showen får en ny chans på nyårsdagens eftermiddag.

”Kommer bli något helt nytt”

Anledningen till beslutet är ”visionen om att vara en hållbar och välkomnande kommun”.

– Efter heta debatter de senaste åren kring fyrverkeriernas vara eller icke vara vill vi tillmötesgå och testa andra alternativ och sedan utvärdera. Det kommer bli något helt nytt och spektakulärt och vår förhoppning är att en lasershow kommer uppskattas av kommunens invånare, säger Anna Ohlin Ek, på Kultur & Fritid, Lidköpings kommun, som står som arrangör av nyårsfirandet, i pressmeddelandet.

Lidköping kommun är inte den enda kommunen som byter ut fyrverkerierna. Även Boden kommun väljer att satsa på en lasershow istället. Detta för att ta hänsyn till rädda djur.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lidköping