Polischefen ilsknar till – mot äckliga mackan

avClara Öhrn

NYHETER

Ett stort polispådrag pågår i Göteborg i samband med EU-toppmötet.
Poliserna på plats serveras en kladdig baguette med en gul sörja till lunch, vilket fått polischefen Erik Nord att ilskna till.
– Jag vill inte äta den, säger han till GT.

1 av 2

En baguette med lite gulgrön sörja är det poliserna, och till viss del civilanställda, får äta under kommenderingen av EU-toppmötet i Göteborg. Flera inom polismyndigheten har reagerat på mackan och tog genast kontakt med bolaget som levererade maten. Enligt polischefen Erik Nord är smörgåsen oacceptabel.

”Undermåliga baguetter”

– En av de som sköter logistiken hade med sig en påse till mig för att visa hur det såg ut, säger Erik Nord, chef i polisområde Storgöteborg. Då kunde jag inte göra annat än att ta en bild och lägga ut. Jag har sagt att vi inte betalar för det här. Själv kan jag bara be om ursäkt till alla de som får det här levererat till sig, säger han till GT.

Utöver baguetten innehåller matpåsen vatten, kexchoklad och frukt och polismyndigheten har beställt över tusen måltider. Sörjan på mackan är en kyckling och curryröra, men Erik Nord är inte imponerad.

Ska vara kycklingröra

– En kycklingröra ska det vara. Det stora bekymret är egentligen att det är alldeles för lite kycklingröra. Jag kan inte avgöra kvalitén på själva maten, jag kan bara konstatera att det inte ser som en baguette som jag själv skulle betala för, säger han.

Nord själv kommer fixa egen lunch under dagen – han tänker inte smaka på baguetten.

– Nej, jag vill inte äta den.

Regeringscheferna får lite lyxigare mat under EU-toppmötet och kommer bland annat serveras en torskrygg från Västerhavet för 625 kronor per kuvert, skriver GP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

EU