Polisens hyllning – till fyrbente kollegan

avMalin Wigen

NYHETER

För cirka ett år sedan gick polishunden Äddie i pension – och nu har polisen fått ta farväl av sin kollega, som blev 13 år gammal.

Foto: Polisen
Polisen hyllar kollegan Äddie.

För över ett år sedan gick den då tolvårige schäfern Äddie i pension efter tio år i tjänst hos Stockholmspolisen. Polisen hyllade honom för hans insats, bland annat hade han jobbat med narkotika- och vapensök.

Få människor har gjort mer gott för samhället än vad Äddie har gjort, och hans aldrig sinande arbetslust har hjälpt till att göra en många gånger mörk värld något ljusare”, skrev de om honom i ett Facebookinlägg.

”Har räddat liv”

Och nu har de fått ta farväl av sin fyrbente kollega – en hund som inte lämnade någon oberörd menar de. Äddie blev 13 år gammal.

Äddie var urtypen för en polishund. Han var rejäl till sättet, hade integritet och hade en stor portion arbetslust. Äddie har räddat liv, spårat upp flyende gärningsmän, verkat som kommenderingshund samt hittat stora mängder narkotika genom åren och har vid flera tillfällen fått sina prestationer omskrivna i riksmedia” skriver hundenheten i Stockholm på sin Facebooksida.

Den sista tiden ska Äddie varit hemma hos sin husse och familj som pensionär.

Hundenheten i Stockholm tackar Äddie för hans ovärderliga insats inom polisen och vill samtidigt sända vårat deltagande till hans husse som har det tufft nu. Vila i frid, kompis. Honnör!” avslutar de inlägget.

Här är kraven som ställs på polishundar 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Stockholm