Amerikanskt flyganfall mot terrorgruppen al-Shabaab

NYHETER

Flera medlemmar i terroristorganisationen al-Shabaab har dödats i ett amerikanskt flyganfall i Somalia, rapporterar ABC News.

Angreppet är en del av USA:s krig mot terrorism.

USA genomförde operationen i samverkan med Somalias regering vid klockan 15, lokal tid, på torsdagen. I ett flyganfall cirka 16 mil väster om huvudstaden Mogadishu dödades flera al-Shabaab-anhängare, enligt ett uttalande från den amerikanska militärledningen i Afrika, uppger ABC News.

Den islamistiska rörelsen al-Shabaab är terrorstämplad av flera länder och har svurit trohet till terrorgruppen al-Qaida.

Al-Shabaab har tagit på sig flera av den senaste tidens bombdåd i Somalia. Organisationen anklagades av myndigheterna för att ligga bakom lastbilsbomben som dödade över 350 människor i mitten av oktober.

USA har hittills i år genomfört minst 15 attacker med drönare mot al-Shabaab, skriver nyhetsbyrån AP. President Trumps administration har utökat USA:s militära insatser mot gruppen.

Tidigare i november angrep USA för första gången Islamiska staten (IS) på somalisk mark. IS växer i landet och många anhängare uppges komma från al-Shabaab.

ARTIKELN HANDLAR OM

al-Shabaab

Somalia

Terrorism

al-Qaida

USA

Mogadishu