Död man i bostaden under Kronofogdens visning

TT

Publicerad 2022-11-04

Kronofogdens inspektörer hittade en död man i lägenheten efter visningar av en bostad i Göteborg. Arkivbild.

Kronofogden visade en lägenhet i Göteborg som lagts ut till tvångsförsäljning då ägaren inte gått att nå.

Efteråt upptäcktes det att mannen i 80-årsåldern ska ha legat halvvägs in under sängen i bostaden – och att han kan varit död i över två år, rapporterar Aftonbladet.

Det var den 20 augusti som en av Kronofogdens inspektörer efter en visning av en lägenhet slog larm om att det fanns en död man i bostaden, som vid en tvångsförsäljning skulle säljas i befintligt skick.

Det är okänt hur många som varit på visningarna, men varken besökarna eller den värderingsman som tidigare varit i lägenheten ska ha sett den döde mannen. Enligt Kronofogdens inspektör fanns det mycket bråte i lägenheten och det ”luktade starkt av sopor”, något som kan ha gjort att kroppen missades.

I polisens händelserapport beskrivs den döde mannen ha sett ut som en ”mumie” och han ska ha legat halvvägs in under en säng i vardagsrummet. Enligt polisen kan kroppen ha legat i bostaden i två till tre år, men man misstänker inget brott bakom dödsfallet.

Kronofogden vill inte kommentera ärendet, men uppger att man alltid söker personen inför en avhysning. Myndigheten har inte infört några nya rutiner efter händelsen.

– Nej, vi har klara och tydliga rutiner. Det är generellt sett inte helt ovanligt att man hittar en död person i samband med en utmätning, säger Fredrik Karlberg, sektionschef på Kronofogden, till Aftonbladet.