Polishunden Attack hjälte igen – hittade försvunnen person

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Polisen
Polishunden Attack.

SVENSKA HJÄLTAR

I veckan blev polishunden Attack hjälte med hela svenska folket efter att han hittade den försvunna sexåringen Ellenor. Och i natt såg han till att ännu en sökinsats fick ett lyckligt slut.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook


Polishunden Attack blev hjälte i veckan när han hittade den försvunna sexåringen Ellenor som var borta i över tretton timmar. Och nu har han gjort det igen. Ännu en gång såg han till att en sökinsats i Uppsalaområdet, natten mot torsdagen, fick ett lyckligt slut.

– Det var en person som har en viss funktionsnedsättning som försvunnit från sitt hem. En sökinsats inleddes och slutade lyckligt tack vare att polishunden Attack kunde få upp ett spår så att man snabbt kunde hitta personen, säger Jarle Poljarevius, lokalpolisområdeschef i Uppsala/Knivsta.

”Får inte glömma hundföraren”

Förutom att Attack har hittat två förvunna personer inom loppet av en vecka har han dessutom stoppat en knivbeväpnad man som försökte fly.

– Jag gör den bedömningen om att det är viktigt med hund men vi får inte glömma hundföraren, det är ett teamwork, säger Jarle Poljarevius och fortsätter:

– Vi är väldigt glada och tacksamma över att vi får ut den effekten, det visar vad hund som hjälpmedel kan göra för oss. Det ena fallet var det ett barn och det andra fallet en vuxen – det visar verkligen hur en hunds vardag kan se ut.

Publicerad:

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

ÄMNEN I ARTIKELN