Trump om banden från Comey-förhöret: ”Inte korkat”

NYHETER

Donald Trump spelade inte in samtalet med sparkade FBI-chefen James Comey.

Nu berättar han varför han ändå antydde att det fanns band från samtalet mellan honom och Comey.

– Det var inte korkat. Det kan jag säga dig, säger Trump i en intervju med Fox News skriver Politico.

1 av 2 | Foto: TT
Donald Trump

Tidigare i år vittnade den sparkade FBI-chefen James Comey inför senaten i USA. Han berättade om ett samtal han haft med president Donald Trump, där Trump ska ha bett Comey att lägga ner utredningar om kopplingar mellan Trump och hans stab och Ryssland.

I samband med att Comey vittnade skrev Donald Trump en tweet som väckte mycket uppmärksamhet: ”James Comey får hoppas att det inte finns några ’band’ med våra konversationer innan han läcker till pressen”.

Tweeten ledde till spekulation angående om det fanns några band eller inte. Flera veckor senare har presidenten gett sin förklaring.

Inga inspelningar

På torsdagen lät det annorlunda från presidenten. Då twittrade han att han inte alls hade några inspelningar från samtalet.

I en intervju med Fox News ”Fox & Friends” berättar nu Donald Trump varför han antydde att det fanns band från intervjun, skriver Politico.

Han säger att det var för att James Comey skulle tala sanning.

– När han fick veta att jag, du vet, att det kanske fanns band, oavsett om det var myndigheternas band eller något annat, och vem vet, jag tror att hans berättelse kunde ha ändrats, säger Trump till Fox News.

Fox News reporter frågar presidenten om han tyckte att det var “ett smart sätt att vara säker på att han höll sig till sanningen under förhören?”

– Det var inte korkat, det kan jag säga dig. Han var – han erkände att det jag sa var rätt. Och om du ser längre tillbaka, innan han hörde talas om det, tror jag att han kanske inte erkände det, svarar Trump skriver Politico.

ARTIKELN HANDLAR OM