Politisk professor gissade fel i valet – åt sin bok

NYHETER

Matthew Goodwin, från University of Kent, lovade att han gladeligen skulle äta upp sin Brexit-bok i tv, om Jeremy Corbyn säkrade 38 procent eller mer av rösterna i det brittiska valet. Det fick han snart ångra.

Den politiska experten och författaren Matthew Goodwin, från University of Kent, var helt säker på att Labourpartiet med Jermey Corbyn i spetsen inte skulle kamma hem speciellt mycket röster i det brittiska valet och delade med sig av det i en kaxig tweet.

”Jag säger det här högt. Jag tror inte att Labour, under ledning av Jeremy Corbyn, kommer hämta 38% av rösterna. Jag kommer glatt äta upp min Brexit-bok om de gör det”, skrev han på Twitter.

Men det fick han snart äta upp, bokstavligt talat. Jeremy Corbyn hämtade hem 40 procent av rösterna. Tyvärr hade ingen glömt Matthews gamla tweet och folk var långt ifrån sena på att påminna honom om den.

Det var helt enkelt bara för Matthew att stå för sitt ord. Och den tionde maj var det dags. Matthew Goodwin käkade upp sin bok om Brexit i Sky news. Vilket han även twittrade om i samma veva.

”Säg aldrig att jag inte är en man av mina ord”, skrev han på twitter med en tillhörande bild på när han äter några sidor ur boken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brexit

Labour