Talar ut efter skandalintervjun

avMartin Schori

1 av 2

Han kom till Vita huset, raderade gamla Trump-kritiska tweets, fick presstalesmannen Sean Spicer att hoppa av i protest och kallade stabschefen Reince Priebus ”en jävla paranoid schizofreniker".

Reince Priebus fick sparken, men det fick också Anthony Scaramucci – efter blott elva dagar som Vita husets kommunikationschef.

Nu talar han ut för Huffington Post.

Foto: REUTERS

Anthony Scaramuccis karriär som kommunikationschef blev kort men minnesvärd.

I ett samtal med New Yoker-reportern Ryan Lizza fällde han tirad av kommentarer som blev för mycket till och med för hans chef Donald Trump, sannerligen ingen person som är känd för att hålla igen.

Scaramucci kallade Trumps stabschef Reince Priebus för "en jävla paranoid schizofreniker”, hotade att sparka hela sin presstab för att få slut på läckorna till medierna och sa, om sig själv: "Jag bryr mig inte om uppmärksamhet i medierna. Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga min egen kuk ".

Enligt Huffington Posts källor tyckte Trump först att Scaramuccis kommentarer var underhållande, men han ändrade uppfattning då han insåg vilken enorm kritik de möttes av. Scaramucci säger att han själv erbjöd sig att lämna sitt jobb, men att Trump först sa att det inte skulle vara nödvändigt.

Scaramucci fick som han ville, hans fiende Reince Priebus petades. Men problemet för Scaramucci var bara att han också fick sparken, så fort som Priebus efterträdare John Kelly tillträtt i måndags.

– Det var en väldigt artig konversation, säger Scaramucci till Huffington Post, som fått den första intervjun.

Känner sig bränd

Scaramucci säger att han känner sig ”bränd” av reportern Ryan Lizza, som han beskriver som en gammal vän till familjen (något Lizza i samma artikel förnekar).

– Våra familjer har varit vänner i 50 år, min pappa kände hans pappa från byggnadsarbete och vi hade börjat bygga en personlig relation. Det mesta av det jag sa var humoristiskt och på skämt, säger Scaramucci.

Han säger också att han planerar att ta ut Lizza på en öl.

”Jag ska gå in i mörkret”

Under den korta tiden som kommunikationschef hann medierna också rapportera om att hans fru lämnat in skilsmässoansökan, enligt vissa på grund av hans politiska ambitioner.

Scaramucci har på Twitter fördömt rapporteringen. Till Huffington Post säger han:

– Det är ok. Jag menar, vad ska jag göra?

På frågan vad han ska göra nu säger han:

– Jag ska ”gå in i mörkret”. Sedan ska jag återuppstå – som mig själv.

ARTIKELN HANDLAR OM